Rekommendationer

Hur langt kan man kora pa ett punkterat dack?

Hur långt kan man köra på ett punkterat däck?

En del fabrikat kräver specialfälgar men det går att eftermontera punkteringsfria däck på vanliga fälgar. Av säkerhetsskäl bör bilen vara försedd med däcktrycksövervakning. Hur långt du kan köra med ett punkterat däck är beroende av bilens last, men som regel 5–20 mil.

Kan man köra på ett punkterat däck?

Skadan kan lagas temporärt och med hjälp av kompressorn kan lufttrycket ökas i det skadade däcket. Sedan kan du fortsätta att försiktigt köra till närmaste däckverkstad.

Hur långt kan man köra på ett Nödhjul?

Vilka begränsningar har nödhjul? Ett nödhjul är ett hjul som är lättare och smalare än vanliga hjul (för att spara vikt och plats) och som är konstruerade för korta sträckor, vanligtvis högst åtta mil, och relativt låga hastigheter, vanligtvis högst 80 km/h. Vilken maxhastighet ett nödhjul har ska anges på det.

Är det farligt att köra med punka?

Det är inte i sig farligt att bilen får punktering. Om bilen lämnar vid vägkanten kan det dock uppstå risksituationer speciellt när det är mörkt. Klä på dig en reflexväst och sätt sedan ut en varningstriangel på ett tillräckligt avstånd från bilen för att varna de övriga bilisterna.

Får man köra med Nödhjul på motorväg?

Har du ett monterat nödhjul på bilen är det viktigt att du inte kör i högre hastighet än det som är tillåtet för hjulet. Maxhastigheten för nödhjulet står i instruktionsboken. Nödhjulet är endast tillverkat för tillfällig färd, så försök att byta till ett vanligt hjul så snart som möjligt.

Vad gör man åt Pyspunka?

Om du fått punktering hjälper vi dig att laga däcket. Vi undersöker först att skadan går att laga på ett säkert sätt. När skadan har lokaliserats monterar vi av däcket från fälgen och lagar punkteringen från däcket insida. Vi monterar sedan tillbaka däcket på fälgen och balanserar hjulet.

Vad gäller vid punktering?

Har du fått punktering på bilen och står vid en vägkant är säkerheten det första du ska tänka på. Sätt på varningsblinkers och ställ ut en varningstriangel. Ring Assistancekåren på 020-912 912 så är vi snart hos dig. I vissa fall kan vi laga däcket på plats eller sätta på ditt reservdäck.

Får man köra Nödhjul på motorväg?

Vilken väg ska man välja med Nödhjul?

På en motorväg, motortrafikled eller 2-1 väg får du inte stanna, så om du får problem och måste stanna eller köra långsammare än övrig trafik så kommer du att vara ivägen, därför är landsväg med vägren rätt svar. Ett nödhjul har alltid maxhastighet 80 km/h.

Vad gör man om man får punka?

Måste reservdäcket ha dubbar om bilen har det?

Du behöver inte ha ditt reservhjul som dubbdäck även fast dina andra däck har det.

Share this post