Allmänning

Vad ar ett konstituerande styrelsemote?

Vad är ett konstituerande styrelsemöte?

Det konstituerande styrelsemötet hålls efter årsmötet, där styrelsens ledamöter valts. Det kan vara praktiskt att hålla mötet direkt efter årsmötet för att inte något glapp skall uppstå, eller svårigheter uppkomma i den ordinarie verksamheten (t. ex. i kontakt med bank o.s.v.)

Vilka ska underteckna styrelseprotokoll?

Alla styrelseledamöter ska skriva under protokollet. Datum ska framgå av protokollet (när beslutet skett). Ordförande, protokollförare och justerare behöver inte väljas.

Vad betyder ordet konstituerande?

Konstituera betyder ungefär detsamma som förordna.

Hur många ska justera ett protokoll?

Protokolljusterare och rösträknare Föreningens möte kan själv justera hela eller delar av protokollet. Alternativt kan mötet välja åtminstone två personer som justerar protokollet. Vid möten som ofta ordnas (till exempel i styrelsen) justerar mötets deltagare vanligen protokollet under följande möte.

Hur justera ett protokoll?

Om en justerare finner att sekreteraren i protokollet angett något som avviker från hans/hennes uppfattning om vad som t. ex. beslutats, justeras protokollet eller görs notering om ändringen jämte namnteckning. Vanligen signeras varje sida med initialer och sista sidan med hel namnteckning.

Måste man ha ett konstituerande möte?

Även när man startar ett UF-företag behöver man ha ett konstituerande möte där man bildar företaget. Detta ska också dokumenteras i ett protokoll. Protokollet från det konstituerande mötet är det enda sättet för oss på banken att veta att vi tecknar avtal med rätt personer och att UF-företaget har bildats.

Kan suppleant bli ledamot?

Stämman är föreningens högsta instans. Som beslutande organ är det stämman som utser styrelse och suppleanter, och styrelsen kan inte själv välja en suppleant eller besluta att en suppleant ska bli ledamot.

Share this post