Blogga

Hur lindar man ett bensar?

Hur lindar man ett bensår?

Lindningsteknik med långsträckta bindor Starta lindningen från insidan av foten över tåbaserna. En tur ska täcka hälen. Linda därefter runt ankeln och täck överdelen av hälen. Linda åter runt ankeln och ned under foten och hälen därefter upp runt ankeln igen.

Vilken bredd på bindan väljer man till foten respektive benet?

Minska trycket vid smärta eller andra obehag – omvärdera diagnosen, ta ett nytt ankeltryck. Trycket ska vara högst i ankelområdet och avta uppåt vaden. Använd en 8 cm binda kring fot-ankelområdet och fortsätt med en 10 cm binda.

Vad ska man tänka på när man lindar ben?

Hur hårt ska man linda? Linda med jämt tryck och överlappa ca 50 % så får man ett högre tryck över vaden (som är tjockare). Smala lindor ger ett högre tryck än breda om de lindas lika hårt. På smala ben blir trycket högre än på tjockare ben vid likartad lindning.

Vad är Kompressionsbehandling?

Syftet med kompressionsbehandling är att avlägsna svullnad som är orsakad av vätskeansamling i en extremitet. Uttrycket ”kompression” refererar till ett mekaniskt tryck som utövas från utsidan på vävnad för att stödja återabsorberandet av vätska via venerna och lymfkärlen. Det gör att vätskan dräneras från området.

Hur lindar man med Coban?

Klipp av lindan från rullen och tryck försiktigt med fingrarna för att fästa lindan. Kompressionslagret är avsett att appliceras med full sträckning genom hela appliceringen. Vi rekommenderar att lindan hålls nära foten och benet genom hela appliceringen för en kontrolle- rad och jämn kompression.

Vad är målet med Kompressionsbehandling av ben?

Målet med all kompressionsbehandling är att; Att minska svullnad och/eller smärta. Att förhindra sår och sårrecidiv samt förbättra ärrläkning. Att minska risk för ytterligare komplikationer.

På vilket sätt hjälper de förebyggande åtgärderna mot trycksår?

Åtgärder för att förebygga

  1. Genomför en strukturerad riskbedömning.
  2. Genomför hudbedömning.
  3. Minska tryck, skjuv och friktion, exempelvis genom lägesändring och tryckavlastning.
  4. Håll huden torr, mjuk och smidig genom förebyggande hudvård.
  5. Tillgodose och följ upp närings- och vätskebehov.

https://www.youtube.com/watch?v=xw72QltDCxY

Share this post