Rekommendationer

Hur stor bur till tva kaniner?

Hur stor bur till två kaniner?

Hur Stor Ska En Kaninbur Vara?

Kaninens Vikt Minsta Yta (en kanin) Minsta Yta/Kanin (flera kaniner)
2 – 3,5 kg 0,7 m² 0,35 m²
3,5 – 4,5 kg 0,8 m² 0,40 m²
4,5 – 6 kg 0,9 m² 0,45 m²
6 kg och uppåt 1 m² 0,5 m²

Hur stor bur behöver en kanin?

Minsta utrymme

Kaninens vikt Minsta tillåtna yta Minsta höjd
Upp till 2 kg 0,5 m² 0,5 m
2 upp till 3,5 kg 0,7 m² 0,6 m
3,5 upp till 4,5 kg 0,8 m² 0,8 m
4,5 upp till 6 kg 0,9 m² 0,8 m

Hur stor ska en Marsvinsbur vara?

Burens storlek Det lagstadgade minimimåttet för en marsvinsbur för ett marsvin är 40 x 75 cm. Avelsdjur bör ha dubbelt så mycket utrymme. Självfallet måste buren vara allt större ju fler marsvin som ska leva i den och kom ihåg att för stort kan det aldrig bli.

Hur får jag mina råttor tama?

Låt råttan vara helt ifred när den sover och äter. Du bör dock inte vänta med att ta i råttan – det ska du börja med direkt. När råttan är vaken och inte äter så tar du ett försiktigt men stadigt grepp om magen/bröstkorgen på råttan och lyfter upp den. Håll den i ett bestämt grepp utan att vara hårdhänt.

Kan man ha två kaniner i samma bur?

Kaniner är sällskapliga djur som normalt lever i familjegrupper med en hane och flera honor. Därför ska man inte ha en ensam kanin utan gärna två tillsammans. Det går inte att ha två okastrerade hanar tillsammans eftersom de då slåss och kan skada varandra allvarligt.

Måste man ha en isolerad kaninbur?

Buren i sig kan göras varmare och mysigare genom att lägga till extra isolering på utsidan. Extremvädersöverdrag är mycket bättre än tjocka filtar, eftersom de inte blir blöta och fryser vid nederbörd. Om vädret tvingar dig att ta med kaninerna in är det bäst att behålla dem inne tills det blir varmare.

Vad behöver en kanin i sin bur?

Man behöver även ha ett bra strömedel som kan vara spån, halm eller alspån. Sedan ska kaninen ha tillgång till en hylla eller en bolåda med tillräckligt utrymme för att kunna sitta på/under eller i denna och även bomaterial till sin bolåda som tex halm. Kaninen tycker om gömställen där den kan känna sig trygg.

Share this post