Populära

Hur far man pioner att blomma?

Hur får man pioner att blomma?

Om pionerna inte blommar kan det vara ett tecken på att de står för djupt. Busk/trädpion vill stå något djupare och få mer plats för sina rötter. Gödsla med naturgödsel på våren, efter blomning är det bra att strö ut lite benmjöl runt pionerna. Vattna på våren och försommaren så blir blommorna större.

När ska pioner gödslas?

På våren och direkt efter blomning kan ni mylla ner några nävar med kogödsel kring pionerna. Jag brukar även vattna med mikrober ett parsgånger under vår och försommar. Det fungerar som probiotika till pionerna som kan drabbas av olika svampsjukdomar.

Hur mycket kostar pioner?

Andra pioner kan man få mycket billigare, men priset beror också på hur gamla pionerna är (dvs hur långt de kommit i sin utveckling). På hortogreen på nätet (googla så hittar du nog) har de vissa sorter för under femtilappen, och jag har köpt sådana, och det var fina plantor, men de hade ju inte kommit så långt.

Hur lång tid tar det innan pioner blommar?

Det tar lite tid för en pion att utvecklas och när den kommer blomma beror på sort och hur väl man lyckas få plantan att etablera sig. Vissa sorter kan blomma redan första året men det är ovanligt. Räkna med 2-4 år innan blomningen kommer igång.

Hur gödslar jag pioner?

Du kan tillföra lite benmjöl, ett tunt lager med välförmultnad kogödsel eller träaska under våren eller vid blomningen för att ge extra näring inför nästa år. Tänk bara på att strö detta i ytan runt plantan, och inte för nära.

Hur planterar man Luktpion?

Plantera luktpionen i halvskugga för att få längre blomning, eller i full sol för en mer intensiv blomning. Luktpioner vill ha näringsrik, väldränerad och gärna lerblandad jord. Blanda den befintliga jorden med Ros- och perennjord, och med fördel även ett par nävar Lera.

Var kan jag köpa pioner?

Pioner kan du köpa på de flesta ställen där det säljs blommor: hos din lokala blomhandlare, på en större växtaffär eller ofta även i lite större mataffärer.

Share this post