Ny

Vad gor man om man har huggorm pa tomten?

Vad gör man om man har huggorm på tomten?

Orm på tomten

  1. Alla sorters ormar är fridlysta i Sverige.
  2. Undantaget är om du hittar en huggorm på din tomt.
  3. Om du fångar en huggorm bör du flytta den till något lämpligt ställe minst ett par kilometer bort.
  4. Det säkraste sättet att göra tomten ormfri är att se till att den inte är attraktiv för ormarna.
  5. Ta det lugnt!

Vad ska man göra om man ser en orm?

Ring 112. Medan du väntar på vård, var stilla och håll den bitna kroppsdelen högt. Ta av åtsittande föremål, kläder och skor i närheten av bettet. Försök absolut inte suga ut giftet eller dra åt en sjal eller liknande runt den drabbade kroppsdelen.

Vad ska man göra om man ser en huggorm?

Du kan alltid ringa Giftinformationscentralen genom 112 eller på telefon 010-456 67 00 om du har blivit biten av en huggorm, för att få råd.

  1. Åk till sjukhus. Den som har blivit huggormsbiten ska genast åka till sjukhus för observation.
  2. Innan du kommer till sjukhus.
  3. Behandling.
  4. Påverka och delta i din vård.

Hur lockar man fram en orm?

Snoken lever bland annat av groddjur och fiskar, därför är trädgårdsdammar som lockar grodor och salamandrar bra. Snokar gillar stenrösen, både som boplats sommartid och för att övervintra. Din altan verkar ju duga men om du vill höja oddsen så anlägg en stenmur eller ett stenröse. Öppna komposthögar är också bra.

Hur blir man av med Ormbo?

Exponera ormar genom att hålla gräs kortklippt samt att avlägsna stenhögar och bråte som annars kan utgöra en bra boplats för ormar. Bytesskrämmor skrämmer bort smådjur som exempelvis möss, sork och ödlor som annars är föda åt ormar. Ormskrämmor skrämmer bort ormar med vibrationer och ljud på stora ytor.

Hur lockar man fram en huggorm?

Kan man locka fram ormarna med något tex mat eller doftmedel? Svar: Nej det finns det inte här i Sverige. Det har funnits ett repellerande medel och preparat i USA som påståtts ha verkning mot orm. Denna produkt är ej godkänd i alla stater och togs fram bland annat för amerikanska soldater i fält.

Share this post