Allmänning

Vad betyder omsesidigt larande?

Vad betyder ömsesidigt lärande?

– Lärarna jobbar mycket med att skapa goda lärandeerfarenheter för eleverna. Det är ett ömsesidigt lärande där lärarna också lär sig och använder det som är viktigt för eleverna. Inte minst tillskriver de eleverna en förmåga att lära. Skolan ser och erkänner elevernas mångkulturella identitet.

Vad innebär Elevaktiva arbetssätt?

Ett elevaktivt undersökande arbetssätt kan skapa lärandesituationer som främjar djupinlärning. Eleverna kan i mindre grupper och tillsammans med läraren formulera förutsägelser, söka lösningar och dra slutsatser. I sådana sammanhang ges eleverna möjlighet att tala om bakomliggande orsaker och samband.

Vad är ett kooperativt företag?

Ett kooperativ är en form av ekonomisk samverkan för att driva företag eller andra verksamheter. De samverkande medlemmarna både äger och driver verksamheten. Verksamheten ska ge medlemmarna största möjliga nytta, till exempel ekonomisk sådan. Coompanion finns på 25 platser i landet.

Vad är ett kooperativt bolag?

Vad menas med ömsesidig?

Ordet ömsesidig är en synonym till ömsevis och reciprok och kan bland annat beskrivas som ”som gäller två parter; inbördes, gemensam”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ömsesidig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad innebär ett dialogiskt förhållningssätt?

Nordström-Lytz (2013) beskriver Bubers dialogiska förhållningssätt som startar med en öppenhet till den andra personen och delar något som berör varandra. Att ingå i ett dialogiskt förhållningssätt innebär att vara beredd att bli påverkad och ändra sina inställningar och attityder på olika unika sätt.

Vad är ett undersökande arbetssätt?

Ett undersökande arbetssätt (inquiry-oriented approach) kan syfta till en bättre förståelse för hur vetenskaplig kunskap byggs upp. Jakob Gyllenpalm, Stockholms universitet, visar dock i sin avhandling att lärare sällan har det som målsättning när de använder undersökande aktiviteter.

Share this post