Rekommendationer

Hur lange ska man ha Laknings BH?

Hur länge ska man ha Läknings BH?

Rekommendationen är att bära någon form av stöd-Bh under 6 månader efter din operation. Om du funderar på att vara utan din stöd-Bh under en kortare period bör du rådgöra med din kirurg först.

Hur mäter man bröstens volym?

Ett normalt mått vid en bröstvolym om ungefär 400 ml är 20–22 cm, mätt från jugulum till bröstvårta vid stående (Figur 6A). Graden av ptos (”häng”) mäts med kvinnan sittande som avståndet mellan submammarfåran och bröstets undre pol (Figur 6B).

Hur tunga är bröst?

Vissa studier anger ca 350-400 ml/bröst som normalvolym. Relationen mellan fett och bröstkörtel förändras genom livet, ofta efter barnafödande och menopaus. Vissa kvinnor drabbas av s k brösthypertrofi eller brösthyperplasi, vilket innebär tillväxt av brösten.

När kan man göra bröstförminskning?

Bröstförminskning lämpar sig för dig som har besvär av stora och tunga bröst. Smärta och trötthet i nacke, axlar och rygg är vanliga orsaker till denna typ av ingrepp.

Hur länge ska man ha stöd bh efter bröstförminskning?

Efter en bröstoperation, vare sig det är en förstoring eller förminskning, kommer du behöva använda en speciell postoperativ kompressions-bh som behöver bäras den närmaste tiden efter operationen.

Hur länge ska man sova på rygg efter bröstoperation?

En mjuk BH (sportbehå) utan byglar skall bäras dygnet runt de första 2-3 månaderna. Under denna tid ska även ärren avlastas med hudvänlig tejp (finns på Apoteket). Det är lämpligt att sova på rygg den första månaden. Ärren ska inte utsättas för solning det första året efter operationen.

Vad är kraven för bröstförminskning?

Du ska vara rökfri i minst 6 veckor före operationen samt ha ett BMI (Body Mass Index) som är lika med eller understiger 25 om du är <50 år, men vi accepterar BMI upp till 27 om du är >50 år. För att bli godkänd för kirurgi måste du ha bröststorlek >800cc samt besvär i form av utslag och/eller belastningsbesvär.

Kan man få en bröstförminskning gratis?

Vid operationen avlägsnas minst 40% av bröstvolymen. Om borttagande av mindre än 40% är aktuellt betraktas operationen som huvudsakligen kosmetisk, och faller därför inte inom ramen för offentlig vård.

Share this post