Allmänning

Vilka vaccinationer far man i skolan?

Vilka vaccinationer får man i skolan?

Bra att veta om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund. Till dig som ska vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund. Till dig som ska vaccineras mot difteri, stelkramp och kikhosta.

Vilka vacciner får barn?

Inom barnhälsovård och elevhälsa erbjuds barn och ungdomar vaccinationer som ger skydd mot elva sjukdomar: rotavirusinfektion, difteri, stelkramp, kikhosta, polio, infektioner orsakade av Haemophilus influenzae typ b, allvarlig sjukdom orsakad av pneumokocker, mässling, påssjuka, röda hund och humant papillomvirus (HPV …

Vilka får en tredje dos?

personer som har fyllt 18 år och har hemtjänst eller hemsjukvård. personer som är 65 år, födelseår 1957, och äldre. personer som har fyllt 18 år med måttlig till allvarlig immunbrist och personer med Downs syndrom.

Kan man blanda moderna och Pfizer?

Det går bra att blanda Pfizers och Modernas sorter då båda vaccinen är mrna-vaccin. Skyddet blir lika bra som om samma vaccin använts! Läs mer om det hos folkhälsomyndigheten! Tänk på att det ska ha gått tre månader sedan senaste vaccinationsdosen togs innan du kan ta dos tre.

Vilket vaccin får barn Covid?

Vaccinet skyddar mot allvarlig sjukdom Det vaccin mot covid-19 som rekommenderas för barn i Sverige, är Pfizer-Biontechs vaccin Comirnaty. Det är godkänt att användas för barn som är 5 år och äldre.

Vem får ta dos 3 Västra Götaland?

Personer som är 12-17 år vaccineras med två doser. Personer som är 18-79 år vaccineras med tre doser. Personer som är 80 år och äldre eller bor på SÄBO, har hemtjänst eller hemsjukvård vaccineras med fyra doser.

När kan jag få tredje dosen?

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 ges från det att minst tre månader har gått sedan primärvaccinationens sista dos. Det är ett kortare tidsintervall än tidigare.

Share this post