Allmänning

Vem jagade Ville Vessla?

Vem jagade Ville Vessla?

Om Ture Sventon Hans favoritsysselsättning, förutom att jaga förbrytaren med de spetsiga skorna, Ville Vessla, är att äta temlor från Rotas konditori på Tegelbacken i Stockholm som är landets enda som för semlor året runt.

Vem spelade Ville Vessla?

Johan Glans gör rollen som Ture Sventons ärkenemesis Ville Vessla. Helena Bergström spelar Tures tidigare sekreterare Fröken Jansson som, till skillnad från Ture, är väl bevandrad i nya teknologier och nu själv är detektiv.

Vem har skrivit Ture Sventon?

Dramatisering av Åke Holmbergs böcker om Ture Sventon. I 24 avsnitt löser privatdetektiv Sventon fyra av de mest farliga och komplicerade fallen i hans karriär. Julkalender från 1989.

Vad heter ville Vesslas gäng?

Ville Vessla (egentligen Vilhelm Vessla), ofta kallad ”Vesslan”, är en fiktiv brottsling som är ärkerival till den fiktiva privatdetektiven Ture Sventon.

Vart spelades Ture Sventon in?

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet är en ny orginalserie från C More och TV4. Det var författaren Åke Holmberg som i nio böcker utgivna mellan 1948 och 1973 skildrade detektivens äventyr runt om i världen. Serien görs med stöd från Norrköpings filmfond och kommer delvis att spelas in i Norrköping.

Hur många Ture Sventon böcker finns det?

Tures medhjälpare heter herr Omar och av honom köper Ture Sventon en flygande matta. Den flygande mattan kommer ofta till användning i böckerna om den semmelälskande detektiven. Det finns nio böcker om Ture Sventon. Den första boken, Ture Sventon privatdetektiv, skrev Åke Holmberg 1948.

Vad flög Ture Sventon på?

Ture Sventon, privatdetektiv Ture Sventon är privatdetektiv och har sitt kontor på Drottninggatan i Stockholm. När han får besök av en herr Omar från Främre Orienten som vill sälja en flygande matta till honom, dras Sventon in i ett farligt och spännande äventyr.

När kommer Ture Sventon säsong 2?

TV4 och C More skapar en ny säsong där tittarna får återvända till Ture Sventons värld och fartfyllda äventyr som detektiv. Den nya säsongen heter Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa och spelas in våren 2021.

Vad heter herr Omars kamel?

Herr Omar träffade först Sventon då han sålde en flygande matta till denne. Denna matta begagnas sedan flitigt även i de två följande böckerna om Ture Sventon – herr Omars egen matta är, av någon anledning, alltid på konststoppning – men sedan försvinner de flygande mattorna ur böckerna.

Vart bor Ture Sventon?

Kom då in på biblioteket och låna böckerna om den kroknäste, semel-älskande, förlåt temel-älskande privatdetektiven. Läs om hans ständiga jakt på ärkeskurken Ville Vessla och Sventons resor till Arabiska öknen där hans gode vän herr Omar med den röda fezen bor.

Vad heter Ture Sventons flygande matta?

Beskrivning. Herr Omar träffade först Sventon då han sålde en flygande matta till denne. Denna matta begagnas sedan flitigt även i de två följande böckerna om Ture Sventon – herr Omars egen matta är, av någon anledning, alltid på konststoppning – men sedan försvinner de flygande mattorna ur böckerna.

Vem åker på en flygande matta?

Medverkande. Medverkande: Elsa Breitfeld Tafvelin, Alice Nordmark, Linnéa Samec, Albion Paulsson, Jakob Munck, Karin Strand med flera.

Share this post