Allmänning

Hur bygger man upp rumpan?

Hur bygger man upp rumpan?

  1. KNÄBÖJ. Knäböj är den klassiska benövningen som även aktiverar sätet rejält. Knäböj kan genomföras med skivstång, kettlebells eller i maskin.
  2. HIP THRUST. Hip thrust är när du genomför ett höftlyft med vikt.
  3. HÖFTABDUKTION. Sitt på en bänk och sätt ett gummiband över benen ovanför dina knän.

Hur tränar man utsida rumpa?

Du tränar: Hela rumpan, men främst utsidan. Ställ dig höftbrett isär vid en pelare eller vägg att hålla i. Lyft ena benet åt sidan, tänk på att hålla det lätt böjt. Håll i en vikt som du vilar på utsidan av benet i luften och lyft benet uppåt och sänk nedåt i en sakta, kontrollerad rörelse.

Hur träna rumpan för bästa resultat?

Träna rumpan | Topp-16 bästa rumpövningarna

  1. Knäböj. Knäböj är en effektiv övning som kan göra underverk för rumpan, benmusklerna och lår.
  2. Rumplyft.
  3. Omvända utfall.
  4. Pistolsquats.
  5. Sumoböj med Kettlebell.
  6. Goblet squat.
  7. Bulgariska utfall.
  8. Rygglyft.

Hur får man en fin form på rumpan?

Här är övningarna som ger rumpan fin form

  1. Utfall. A: Ta ett steg fram med ena benet, sänk ned överkroppen så att bakre låret och överkroppen går i lodrätt riktning mot golvet.
  2. Knäböj. A: Ställ dig med fötterna något bredare än höftbrett.
  3. Växelhopp.
  4. Step.
  5. Sätespress.
  6. Benlyft.
  7. Hunden.
  8. Upphopp.

Kan man träna upp en hängig rumpa?

Är du redo att bygga upp din rumpa? För att få se resultat bör du öva minst två dagar i veckan med fokus på rumpa som den nedan, säger Peterson. Andra dagar kan du fokusera på konditionsträning, och annan styrketräning av olika delar av kroppen för att balansera din träning.

Hur får man stenhård rumpa?

Några vill bygga större och mer putig rumpa vilket man gör bäst av lite tyngre styrketräning och med större basövningar som knäböj, utfall och benpress, medan andra vill tighta till och då funkar samma övningar men med lägre vikter/egen kroppsvikt och fler repetitioner och kortare vila.

Hur får man fast rumpa och lår?

Din träning ska bestå av både konditionsträning och styrketräning. Konditionsträningen förbränner kalorier och ökar din förbränning och styrketräningen ger dig starka muskler i rumpa och lår. Just här sitter kroppens största muskler, och ju större och starkare de är, desto mer ökar de din förbränning även när du sover.

Share this post