Allmänning

Vilken SNI-kod ska jag ha?

Vilken SNI-kod ska jag ha?

Verksamhetsbeskrivning SNI-kod

  • Jordbruk och jakt samt service i anslutning härtill 01. Odling av ett- och tvååriga växter 01.1. Odling av spannmål (utom ris), baljväxter och oljeväxter 01.11.
  • Skogsbruk 02. Skogsförvaltning och skogsskötsel 02.1. Skogsförvaltning och skogsskötsel 02.10.
  • Fiske och vattenbruk 03. Fiske 03.1.

Hur viktigt är det att ha rätt SNI-kod?

Det kan ofta behövas fler än en sni-kod för att verksamheten ska kunna beskrivas på rätt sätt. När ett företag tar upp en ny verksamhet ska även denna SNI-kod läggas till. Det är viktigt att koderna är aktuella, och ger en rättvisande bild av företaget. Det är alltid fem siffror i en SNI-kod.

Vad är en SNI-kod?

Standarden för svensk näringsgrensindelning, SNI, är främst en statistisk standard som används för att klassificera enheter som företag och arbetsställen efter deras ekonomiska aktiviteter. SNI är en viktig klassifikation för bland annat ekonomisk statistik.

Vilka SNI-koder har mitt företag?

SNI-koden består av 5 siffor och du hittar den under ”Verksamhet och status” efter att du har sökt fram ditt företag. Du kan bara ange en SNI-kod i ansökan/kundkännedom, har företaget flera registrerade SNI-koder anger du den som bäst beskriver företagets huvudsakliga verksamhet.

När behöver man ändra SNI-kod?

Det är viktigt att du alltid ändrar hos källan för att ändringen ska kvarstå och att felet inte ska fortsätta att spridas. Vill du ändra SNI-kod på ditt företag? SNI-kod ändras på Verksamt eller hos Skatteverket, blankett SKV 4639. Vill du ändra företagsnamn för ett AB, HB eller KB?

Var hittar man företagets SNI-kod?

Hur hittar man ett företags SNI-kod?

För hjälp med SNI-koder i samband med registrering av verksamhet hos Skatteverket, ring Skatteupplysningen på telefonnummer 0771-567567. För att få veta vilken/vilka SNI-koder som finns i SCB:s företagsdatabas (gäller företag som redan är registrerade hos SKV), kontakta oss via e-post [email protected].

Kan ett företag ha flera SNI-koder?

Jag har 7 (sju) st SNI-koder registrerade. Tror inte det är någon nackdel att ha flera koder registrerade faktiskt. Den enda nackdel jag kan se är lite mer administration om man måste redovisa omsättning per SNI-kod till t.

Kan man lägga till SNI koden i efterhand?

I e-tjänsten kan du: lägga till ny SNI-kod. ändra eller ta bort befintlig SNI-kod.

Share this post