Populära

Hur hog ar en lastkaj?

Hur hög är en lastkaj?

Lastbryggans höjd är avhängig av flakhöjden på den typ av fordon som huvudsakligen används. Det kan finnas undantagsfall där alternativa metoder måste användas vid last- ning/lossning. Lastbryggans längd bestäms av den maximalt tillåtna arbetsvinkeln för de interna transportfordon och de varor, som lastas av och på.

Vad är en lastbrygga?

En lastbrygga används för att utjämna nivåskillnad mellan lastkaj och lastbil. Det är viktigt att lastbrygga och tillhörande utrustning på lastkajen utformas enligt regelverken som gäller för tillverkare samt regelverken på arbetsplats/lastkaj där lastbryggan ska används.

Varför skall man ha kunskaper i hur man lastar flera olika transportslag?

Godset utsätts för olika påkänningar vid transport på väg, järnväg eller sjö. Vid transport med olika transportslag ska godset lastas och säkras för alla de påkänningar som kan uppkomma under transporten.

Vad betyder lastkajen?

Lastkaj är en plattform för hantering av gods, med eller utan tak. Den är namngiven i relation till den kaj som används vid lastning och lossning i en hamn. En liknande plattform för transporter av passagerare till lands kallas på svenska för perrong.

Hur kan en lastbil som transporterar farligt gods vara märkt?

För att få transportera produkter som är klassificerade som farligt gods finns regler som ska följas, bland annat ska produkterna förpackas i typgodkända förpackningar. Det innebär att förpackningarna måste uppfylla vissa konstruktions- och testkrav för att få användas.

Vilka konsekvenser kan felaktig och vårdslös lastning ge?

Om du gör på fel sätt, finns risk för att du försämrar bilens köregenskaper eller tappar last på vägen och därmed äventyrar trafiksäkerheten för dig och dina medtrafikanter. Det är enligt trafikförordningen föraren av fordonet som ansvarar för att lasten är säkrad på sådant sätt att den inte kan utgöra någon fara.

Vad heter lastkaj på engelska?

Det är en fin lastkaj. It’s a nice loading dock.

Hur ska alltid farligt gods kollin vara märkta vid transport?

Kollin ska vara märkta och etiketterade, och fordon, containrar och järnvägsvagnar ska vara försedda med skyltar och i vissa fall storetiketter. Det ställs krav på både avsändare, transportör och mottagare vid hantering av farligt gods.

Share this post