Ny

Kan man kastrera hamstrar?

Kan man kastrera hamstrar?

I dagsläget är det fortfarande relativt ovanligt med kastrering små gnagare. Mest förekommande är kastration av hanmarsvin och hanråttor. Ibland händer det dock att vi även får in hamster, chinchilla, degu och flygpungekorre för kastrering.

När kan man kastrera ett marsvin?

Marsvinshannar blir könsmogna från ca 3 veckors ålder och kan kastreras från 4 månaders ålder. Man bör hålla hanen separerad från honor i ca 4 veckor efter operationen, då hanen i denna period kan göra honan dräktig.

Varför lägger sig hamster sig på rygg?

Hamstern lägger sig på rygg Kanske om du överraskade hamstern ovanifrån, vilket efterliknar ett rovdjur som anfaller. Då hamstern lägger sig på rygg så kan den även bitas för att försvara sig. Det är inte ovanligt att hamstern skriker till innan den kastar sig på rygg.

När är marsvin könsmogna?

Honan blir könsmogen redan vid 5-6 veckors ålder. Hanen blir oftast könsmogen först vid 8-10 veckor. Honans brunstcykel varar 14-19 dagar. Perioden då hon är mottaglig för hanen för parning är bara 8-15 timmar under denna period.

Hur mycket kostar det att kastrera en råtta?

Prislista – Övriga djur

Prislista – Övriga djur
Bokad tid 45 min 780 kr
Fråga gärna hur lång tid vi har bokat till dig och ditt djur.
Kastration råtta/marsvin, hane 1800 kr
Kastration råtta/marsvin, hona 2420 kr

Kan man ge hamster solrosfrön?

Dvärghamster kan ha problem att äta så stora frön. Ge din hamster pumpafrön då och då som en extra godbit för att undvika att de blir överviktiga. Dvärghamster kan utveckla diabetes om de blir överviktiga. Andra frön hamstrar uppskattar är solrosfrön, vete, lin och sesam.

Hur parar sig dvärghamstrar?

I vissa fall kan honan attackera hanen när de sätts ihop, detta kan ske om hon inte är redo så det gäller att ha uppsikt. Vissa väljer att låta dem träffas med galler mellan först för att se hur de reagerar. När honan är redo parar de sig upprepade gånger.

Share this post