Trendig

Vad finns det i Argentina?

Vad finns det i Argentina?

Främst vete och majs odlas där och gauchos, Argentinas cowboys, driver stora boskapshjordar. Fårskötsel är vanlig i Patagonien och delar av Gran Chaco. Argentina är en av världens största spannmålsexportörer och producenter av kött, hudar och ull. Mineraltillgångarna är goda men ännu föga utnyttjade.

Hur är argentinare?

Drygt nio av tio argentinare bor i städer. Ungefär en tredjedel av invånarna bor i och kring huvudstaden Buenos Aires. I övrigt är landet relativt glest befolkat. Födelsetalen är låga samtidigt som andelen äldre i befolkningen ökar (drygt var tionde argentinare är äldre än 65 år).

Hur är klimatet i Argentina?

Landet har fått sitt namn av det latinska ordet argentum (silver), som syftar på den smala havsviken Río de la Plata, Silverfloden på spanska, som ligger som en kil mellan Argentina och Uruguay. Klimatet växlar från subtropiskt i norr till nästan arktiskt i söder. Större delen av landet har dock ett tempererat klimat.

Vad kan man göra i Argentina?

De populäraste sevärdheterna i Argentina

  • Teatro Colon. 24 088. Teatrar. San Nicolás.
  • Parque Provincial Aconcagua. 4 756. Berg • Nationalparker. 2021.
  • Circuito Chico. 6 357. Vandringsleder.
  • Cuesta del Obispo. 2 574. Berg. 2021.
  • Parque Nacional Tierra del Fuego. 8 711. Nationalparker.
  • Torre Tanque. 1 494. Intressanta platser och landmärken.

Hur varmt är det i Argentina på sommaren?

Temperaturtabell för Argentina, från Buenos Aires året runt

Månad Medel Dag Medel Kväll
april 22°C 15°C
maj 19°C 11°C
juni 16°C 8°C
juli 15°C 8°C

Hur är Argentinas natur?

Norr om Pampas och väster om floden Paraná ligger ett vidsträckt, delvis skogbevuxet savannlandskap, Gran Chaco. I nordost, mellan floderna Paraná och Uruguay, finns ett kuperat område, som kallas Mesopotamien, med tempererat klimat i söder och subtropisk fuktighet i norr. Öster om Paraná utbreder sig tropisk regnskog.

Share this post