Blogga

Hur stor matta under en 180 sang?

Hur stor matta under en 180 säng?

Matta 170×240 och matta 200×300 under dubbelsäng en matta 200×300 under en 180 cm bred dubbelsäng. Vi rekommenderar att man placerar mattan 2/3 under sängen.

Hur stor matta vardagsrum?

Vardagsrum. Om mattan ska placeras under en soffgrupp, så skall den vara minst 40 cm längre än soffan. Helst bör soffans alla ben stå på mattan, gärna 40 cm in från kanten. Om soffgruppen är placerad mitt i rummet, blir det snyggare om alla sittmöbler och bord står på själva mattan.

Vilken färg på matta till beige soffa?

Vi rekommenderar att du väljer en accentfärg – senapsgult, smaragdgrönt, petrol eller liknande – för soffan eller mattan. Plocka sedan upp denna färg minst tre gånger i rummet, tex med kuddar, konst eller till och med blommor. Balansera detta med mer subtila nyanser som grå, greige, beige och nyanser av vitt.

Hur förvarar man äkta mattor?

Förvara din matta rullad, gärna på en torr och sval plats, undvik helst källare och vind eftersom dessa utrymmen lättare drar till sig skadedjur. Eftersom mattor tillverkas av naturliga material, utan gifter, ökar risken för skadedjur. Undvik också att exponera mattorna för direkt solljus som kan bleka dem.

Hur stor ska mattan vara under sängen?

För enkelsängar gäller att mattan ska vara minst lika bred som sängen. Sängen och rummet binds samman på ett harmoniskt sätt om du ställer sängen cirka 20 centimeter in på mattan. Om du har en dubbelsäng så lägg mattan en bra bit under sängen så landar du mjukt med fötterna på morgonen.

Hur stor ska en matta under sängen vara?

För att att det inte skall kännas som om sängen står på ett litet frimärke och håller på att ramla av mattan bör mattan sticka ut minst 50 cm, men gärna 60 cm på vardera sida om sängen. Utgå ifrån att åtminstone sängbordets bredd ryms på mattan.

Hur stor matta under soffbord?

Att mattan är ungefär 60 cm bredare än bordet är en god marginal för att hålla alla stolarna innanför mattkanten även när de är utdragna, ställer du en extra stol på kortändan får även den plats.

Vilken matta till vardagsrummet?

Vardagsrummet. För soffgrupper gäller att mattan ska vara minst lika bred som soffans bredd. Soffgruppen binds samman på ett harmoniskt sätt om du ställer soffan cirka 20 centimeter in på mattan. Ett annat tips är att lägga handvävda och mer diskret mönstrade bomullsmattor omlott i vardagsrummet.

Vilken färg ska mattan ha?

Något som alltid funkar är att låta mattan gå i ungefär samma nyans som övriga möbler och tyger i rummet, och det är helt okej om mattan är något ljusare eller något mörkare. Man jobbar helt enkelt med färger som går ton i ton.

Share this post