Trendig

Vad ar intellektuella redskap?

Vad är intellektuella redskap?

Med intellektuella redskap menas sådana redskap som man inte kan ta på, men som ändå används för att klara av uppgifter på ett mer kvalificerat sätt. Ett intellektuellt redskap existerar både i tanken och i språket (Säljö, 2000).

Kan lära utforska och arbeta både självständigt och tillsammans med andra och känna tillit till sin egen förmåga?

Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Skolan ska bidra till att eleverna utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhällets utveckling.

Vad är kulturella redskap?

Begreppet kulturella redskap syftar på att människor handlar med olika fysiska, symboliska och språkliga resurser som utvecklats i olika historiska samman- hang (jmf Säljö, 2005; Donald, 1993).

Vad är ett medierande redskap?

De medierande redskapen är tecken eller symboler som gör att vi inte bara reagerar på signaler, utan de innebär att vi kan tolka omvärlden, ta ställning till den och handla på olika sätt.” ingenstans nämns av Säljö, av allt att döma verkar allt tänkande vara medierat enligt Säljö.

Hur man refererar till läroplanen?

Referera till läroplaner När du hänvisar till läroplaner i din text måste du referera på rätt sätt enligt Harvard. I din text: Första gången du nämner läroplanen i din text skriver du – I Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 (Skolverket 2019, ss.

Vilka värden ska förmedlas i utbildningen enligt läroplanens värdegrund paragraf?

Enligt skollagen ska utbildningen utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet samt solidaritet mellan människor.

Vad vill du lära dig i skolan?

då är det här boken för dig! Bra att veta eller bara allmänbildande och kul det är aldrig för sent att lära!…Vad du borde lärt dig i skolan : men inte hann med eftersom livet kom emellan.

Format Häftad (Danskt band)
Språk Svenska
Författare Thomas Björklund
Antal sidor 125
Utg.datum 2016-04-15

Share this post