Allmänning

Vad kallades kudde forr?

Vad kallades kudde förr?

Kudde (äldre ord: hyende) är en påse av textil som stoppas med olika mjuka material. Kuddar är till för prydnad eller för att vila huvudet på.

När uppfanns kudden?

De första kuddarna dök upp före vår tid, även om de var långt ifrån vad vi nu representerar under detta ord. I forntida Egypten var dessa böjda plankor, gjorda på ett sådant sätt att faraos frisyr inte förstördes. De skildrade teckningar av gudar för att skydda faraon från onda andar medan han var i en dröm.

Kan gammal kudde?

Själva kudden ska tvättas en gång i halvåret och går strålande att göra i en vanlig tvättmarskin. Ofta står det tvättråd på kudden i fråga. En annan sak som kan vara bra (och behövligt) är att vädra kuddarna i sovrummet med jämna mellanrum. Sista och kanske viktigaste tipset är att investera i en ny kudde då och då.

Hur Fluffar man upp en kudde?

Lägg 2-4 tennisbollar (finns även särskilda torkbollar att köpa) i strumpor och låt dem tumlas ihop med kuddarna. Bollarna fluffar upp kuddarna, fördelar fyllningen och hjälper dem att torka snabbare. Du kan ta ut kudden var tjugonde minut och skaka om den för att undvika att fyllningen klumpar sig.

Vilken kudde är bäst för nacken?

Att försöka sova med nackbesvär är svårt med en vanlig kudde, därför rekommenderar vi en avlastande, ergonomisk kudde i memory foam eller talalay-latex. Kuddarna formar sig perfekt efter huvud och nacke och ger därmed fullständig avlastning så att kroppen kan vila i ett naturligt och avslappnat läge.

Varför Tempur kudde?

Varför välja en TEMPUR-kudde? Våra kuddar ger aktiv avlastning och stöd för huvud, nacke och skuldror, så att du känner fullt stöd hela natten. Kuddarnas ergonomiska utformning ser till att du får en optimal positionering av huvud och nacke för en bättre och djupare sömn.

Kan man ha kudde i?

När kan man använda kudde till spädbarn I Sverige rekommenderas det vanligtvis att barn börjar med kudde när de fyllt ett år. Detta eftersom risken för plötslig spädbarnsdöd då har minskat. Det finns dock en del andra länder som rekommenderar att man ska vänta till efter 2 års ålder.

Share this post