Ny

Vad ingar i Appellklass lydnad?

Vad ingår i Appellklass lydnad?

På den lägsta nivån, appellklass, genomför ekipaget grundläggande lydnadsmoment såsom att gå fot, gå före, inkallning, apportering, hopp och platsliggande. För varje klass ökar svårighetsgraden. Momenten sker både med och utan koppel.

Vad ingår i Appellklass?

I appellklass är specialmomentet budföring, där hunden ska springa en sträcka på ca 50 m mellan sin förare och en okänd person. Hunden ska sätta sig i fotposition och springa på kommandot ”Marsch”. I lägreklass är specialmomentet också budföring, men där är sträckan 100 m och skott avlossas medan hunden springer.

Vilka moment ingår i Appellklass?

Oavsett vilken bruksgren man vill tävla i börjar man alltså i appellklass och får sedan, om man lyckas, kvalificera sig uppåt i klasserna. I varje gren är proven indelade i tre olika moment, det ena är en lydnadsdel och det andra är då kanske spår och sedan tillkommer budföring eller uppletande.

Vad är ett Appellspår?

I appellklass är spåret 300 meter långt och har 3 stycken apporter. Spåret är utlagt av föraren, eller av denne utsedd person. Appellspåren läggs ofta på gärde, eller gles skog, eftersom domarna ska kunna se hela spåret. Som ett ytterligare specialmoment ingår budföring i appellklass och i lägre klass, där med skott.

Hur långt är ett Appellspår?

Hur långt är ett lägre spår?

Spåren i lägre klass är c:a 1000 meter långa och har 8 stycken apporter, spåret ska ligga i 60 minuter innan man får börja tävla. Spåret har ett flertal vinklar. Spårtiden får uppgå till max 25 minuter. Spåren i högre klass är 1200 meter långa och 75 minuter gamla när hunden ska börja, ekipaget har 35 minuter på sig.

Hur långt är ett Anlagsprov?

Anlagsprovet är det man börjar med och då blir man godkänd eller ej godkänd. Det är framför allt hundens spårförmåga och spårvilja som man tittar på. I anlagsklass ligger spåret mellan 2-5 timmar. Efter godkänt anlagsprov går man vidare till öppenklasspår där spåren är lite svårare med bloduppehåll och skottprövning.

Hur tränar man Spårning med hund?

Ett annat enkel övning är att lägga ett godisspår. Lämna hunden och gå ut en bit i skogen. Från den plats där du vill att spåret ska börja lägger du en liten bit hundgodis i varje fotspår. Du visar din hund var spåret börjar och hunden får sedan följa spåret fram till ”målet” (exempelvis en leksak).

Share this post