Trendig

Vad sager plan och bygglagen?

Vad säger plan och bygglagen?

Plan- och bygglagen, (PBL) är en lag i Sverige som reglerar planläggningen av mark, vatten och byggande. PBL innehåller bland annat bestämmelser som gör alla kommuner skyldiga att upprätta en översiktsplan för hela kommunen.

Är Loft en våning?

Man delar loftet i två typer: det loft som är skilt från den underliggande våningen men som ändå är förbundet med detta är då ”loftvåningen” och det loft som är öppet till underliggande våning blir då ”loftplanet”.

Hur räknas våningar?

Våningsplan numreras med utgångspunkt från det våningsplan som är entréplan. Entréplanet sätts till 10. Våningar ovanför entréplan numreras uppåt med 11, 12 och så vidare. Om det finns en halvtrappa numreras halvplanet lika som våningsplanet där halvtrappan börjar.

Hur många meter är en våning?

Oftast föreskrivs 3,5 meter för 1 våning och 6-7 meter för två våningar.

Vad säger PBL?

Kommunernas planläggning ska med hänsyn till natur- och kulturvärden, miljö- och klimataspekter samt mellankommunala och regionala förhållanden främja bland annat en ändamålsenlig struktur och långsiktigt god hushållning och mark och vatten.

Vad bestämmer PBL över?

Plan- och bygglagen (PBL) är den lag i Sverige som reglerar samhällets krav på planering och byggande. Det är bestämmelserna i plan- och bygglagen som reglerar var och hur du får bygga. Den bestämmer hur ett bygglov ges och vilka krav som kan ställas på det som byggs.

Vad kännetecknar en våning?

Vi börjar med ordet våning. Det betyder i grunden ”avstånd mellan två bjälklag i en byggnad”. Som bekant ligger en källarvåning oftast under markplan, medan en vindsvåning ligger – just det – på vinden, direkt under taket.

Hur räknas antal våningar?

Antalet våningar i en byggnad är summan av sådana utrymmen som är belägna över varandra. Från denna huvudregel finns det fem undantag. Undantagen anger när en våning, trots huvudregeln, inte ska räknas som våning vid en bedömning av en byggnads överensstämmelse med detaljplan.

Vad räknas som ett loft?

Ett loft är en taknära del av en byggnad. Loftet har vanligtvis inte tillräcklig höjd för att utgöra ett eget våningsplan. Ett loft nås ofta via en stege eller en enklare brant trappa. I vissa byggnader kan loftet inte nås från husets insida utan endast från utsidan via en lucka eller en låg dörr.

Vad klassas som våning?

Share this post