Trendig

Ar max ett fint namn?

Är max ett fint namn?

Före 1950 var Max ett ovanligt namn i Sverige men har sedan stadigt stigit i namnlistorna och tillhör numera de 40 vanligaste. 31 december 2005 fanns det totalt 13 527 personer i Sverige med namnet, varav 9 860 med det som tilltalsnamn.

Vad står namnet Max för?

Mansnamnet Max härstammar från det romerska kejsarnamnet Maximilian som betyder den störste. Latinskt ursprung med betydelse ”den störste”.

Är max ett Tjej namn?

Mansnamnet Max är en kortform av det tyska-romerska kejsarnamnet Maximilian som betyder den störste. Att namnet finns i den svenska almanackan beror på att Oscar I:s gemål, drottning Josefina, bland annat också hette Maximiliana.

Hur många tjejer heter Max i Sverige?

72 kvinnor heter Max i förnamn. Av dessa har 47 Max som tilltalsnamn. Snittåldern är 17.8 år. 99.7% av alla som heter Max i förnamn är män.

Hur gammalt är namnet Max?

Max är en ursprunglig smekform till Maximilian. Namnet är ett av de populäraste dopnamnen under de senaste åren. Till namnets popularitet har säkerligen Barbro Lindgrens böcker om Max, som började utkomma 1981, bidragit. I den rikssvenska almanackan 1 februari och i den finlandssvenska 18 november.

Hur många max finns det i världen?

Max Burgers Aktiebolag, tidigare Max Hamburgerrestauranger AB, är en svensk hamburgerkedja som grundades 1968 i Gällivare av Curt Bergfors och Britta Fredriksson. År 2022 hade hamburgerkedjan 141 restauranger i Sverige, 16 i Polen, sju i Norge, fyra i Danmark, och tre i Egypten som drivs genom franchising.

Hur många heter Majken i Sverige?

Både Majken och dess namnsdagsföljeslagare Maj har varit ovanliga de senaste 40 åren, men trenden är nu något uppåtgående. 31 december 2005 fanns det totalt 5 477 personer i Sverige med namnet Majken varav 3 025med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 55 flickor namnet, varav 35 fick det som tilltalsnamn.

Vem har namnsdag den 17 november?

Naemi och Naima har namnsdag den 17 november!

Share this post