Ny

Hur lange haller play doh?

Hur länge håller play doh?

Häll vätskan över mjölblandningen och rör om med en slev tills du får en smidig deg. Låt svalna och förvara sedan i en plastburk med lock. Hållbarheten varierar beroende på hur mycket ni använder den men 2-3 veckor brukar den hålla sig fint. Förvara i kylen eller rumstemperatur.

Kan man torka play doh lera?

Play doh går inte att torka. Trolldeg har en smuligare konsistens och går att torka i ugn. Figurerna blir då hårda, när de svalnat kan man måla dem med hobbyfärg.

Hur mycket kostar play doh?

Det billigaste priset för Hasbro Play-Doh 4-pack just nu är 59 kr. Det är en av de 100 mest populära produkterna i kategorin Experiment med ett genomsnittligt betyg på 3.8 av 5. Prisjakt jämför priser och erbjudanden från 18 butiker.

Hur gör man play doh mjuk?

  1. Mjuk, härlig Play Doh lera som är klar på 5–10 min! Jag har fem barn och har gjort Play Doh lera till dem i många år.
  2. GÖR SÅ HÄR.
  3. Blanda vetemjöl, salt och alun ordentligt i en stor skål.
  4. Häll det färgade vattnet över de torra ingredienserna och rör om ordentligt till en lera i härlig konsistens.

Är det farligt att äta play-doh?

Alun ingår ofta i hemmagjord trolldeg, men innebär ingen risk eftersom halten är låg. Däremot ingår vanligen hög halt koksalt (natriumklorid) som innebär risk om barn äter stora mängder av degen. Tidiga symtom är törst, kräkningar, diarré.

Hur använder man play-doh?

Häll det färgade vattnet över de torra ingredienserna och rör om ordentligt till en lera i härlig konsistens. Knåda degen. Tillsätt ytterligare några droppar hushållsfärg och du vill ha en starkare färg på leran. Förvara leran i en burk med tätslutande lock.

Kan man lägga play doh i ugnen?

Till skillnad från trolldeg ska leran (eller Play-Doh-degen om du så vill) inte torka i ugn och skapelserna kan således inte sparas till eftervärlden. Leran går däremot att återanvända flera gånger.

Vart kan man köpa play-doh?

Köp Play-Doh hos Lekia.se.

Hur gör man lera mjuk igen?

Så här gör du hård lera mjuk och följsam:

  1. Skiva leran i 2-3 cm tunna skivor.
  2. Varva leran i en fuktig/våt frottehanduk skiva för skiva.
  3. Packa in in plast och vänta … Ett dygn kan vara tillräckligt men ibland behöver leran ligga längre.

Share this post