Ny

Varfor ekologiska mensskydd?

Varför ekologiska mensskydd?

Många mensskydd idag innehåller allt från plast och parfym till syntetiska fibrer, och studier visar att de materialen kan leda till irritation. Syds ekologiska produkter är istället allergivänliga, veganska och mjuka mot huden. Syd vill göra mensupplevelsen så bra och enkel som den kan vara.

Vad är Libresse bindor gjorda av?

Innehåll bindor, tamponger och trosskydd från Essity för Europa. Fibermaterial tillverkat av polypropen/polyeten eller polyester/viskos. Produkten håller dig torr och bekväm genom att suga upp vätskan. Poröst material som består av trä- eller polyesterfiber.

Vad gör man bindor av?

En binda består av absorberande material och läggs i trosorna. De finns för engångs- och flergångsbruk. De senare kallas ofta för tygbindor. Engångsvarianter är tillverkade av cellulosamaterial, medan återanvändningsbara bindor är gjorda av till exempel bomull, flanell eller frotté.

Är tamponger nedbrytbara?

Biologiskt nedbrytbara tamponger från FLO FLO Tampong Regular är en 100% organisk och biologiskt nedbrytbar tampong av ekologisk bomull, utan syntetiska fibrer, färgämnen, bekämpningsmedel, klorblekmedel och dofter.

Vilka mensskydd finns det vilket är mest miljövänligt?

En menskopp är det mest miljövänliga och giftfria mensskyddet som finns. Många tamponger innehåller t. ex. blekmedel och kan orsaka svamp- och bakterieinfektioner.

Vilka bindor använder ni?

Vilken binda du ska välja beror på hur mycket mens du har, och på vad du känner dig bekväm med. Du kan välja en tjockare och längre binda om du blöder mycket. Det kan kännas bekvämare med en mindre binda om du har lite mens. Du kan använda bindor som är lite längre när du ska sova för att mensen inte ska hamna utanför.

Kan man träna med binda när man har mens?

När du tränar eller motionerar under mensen, bör du använda en binda som är superabsorberande och som formar sig efter din kropp. Se bara till att du duschar och byter skydd och underkläder efteråt, för att inte menslukt ska bli ett problem.

Kan en tampong åka ut av sig själv?

En tampong kan inte försvinna in i kroppen. Kontakta en ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning om du är det minsta osäker på om tampongen är kvar, eller om du känner tampongen med fingrarna men inte kan få ut den. De är vana att hjälpa de som är osäkra på om det kan finnas en tampong kvar i slidan.

Share this post