Frågor

Kan inte penetrera?

Kan inte penetrera?

De allra flesta som har vaginism behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv med hjälp av egenvård. Kontakta en vårdcentral eller gynekologisk mottagning om du tror att du har vaginism och egenvårdsråden inte hjälper. Du kan kontakta många mottagningar genom att logga in.

Vad gör man om man har blivit spräckt?

De flesta tjejer märker inget den första gången hon för in något i slidan, tex ett finger eller en penis. Slidkransen är töjbar och den finns där hela livet. Hos en del tjejer som har stramare mödomshinna kan den brista lite vid till exempel ett samlag och blöda lite, men hos andra märks det inte.

Kan vaginan krympa?

Slemhinnorna inne i slidan kan bli tunnare och skörare allt eftersom. Detta har sin orsak i hormonella förändringar. Elasticiteten i slidväggarna kan minska.

Varför spänner det i underlivet?

Varför ger en spänd bäckenbotten smärta? När bäckenbottenmusklerna spänns blir slidöppningen mindre och dras litegrann framåt. Detta ökar friktionen på slemhinnan och kan orsaka smärta. Ofta är det i det bakre omfånget av slidöppningen som smärtan uppstår då trycket blir som störst här vid försök till penetration.

Vad beror det på om killen inte får upp den?

Det kan bero på någon sjukdom Att ha svårt att få stånd kan bero på en sjukdom, till exempel diabetes, högt blodtryck eller sjukdomar och skador på nerver. Det kan också bero på att du har för lite eller för mycket hormoner i kroppen.

Vad händer när man spräcks?

Om tjejen inte är tillräckligt sexuellt upphetsad, om hon är nervös och spänner sig (vilket är vanligt första gången), eller om killen tränger in för hårt och snabbt kan det hända att det kommer lite blod på grund av småsår och bristningar som då kan uppkomma. Men det beror alltså inte på att någon hinna spricker!

Kan blygdläppar bli mindre?

Förminska stora blygdläppar med en blygdläppsförminskning På Citylaser kan vi operera både dina inre och yttre blygdläppar. Blygdläppsplastik är den vanligaste intimkirurgiska operationen som utförs hos oss.

Kan blygdläppar krympa?

Det är vanligt att huden i underlivet först blir tjockare för att sedan gradvis förtunnas. Huden blir stram, skör och vitaktig. Områdena med lichen sclerosus kan likna eksem och huden har ofta rivmärken, blåsor och sprickor. Kvinnor kan få svår klåda i underlivet och blygdläpparna kan dra ihop sig och krympa.

Share this post