Populära

Vad ska man gora om man misstanker diabetes?

Vad ska man göra om man misstänker diabetes?

Det går att göra med fysisk aktivitet och bra matvanor, men du behöver oftast också läkemedel. Du kan också få behandling mot högt blodtryck och höga blodfetter, om det behövs. I texten Behandling av typ 2-diabetes kan du läsa mer om vad du kan göra själv för att få ner blodsockervärdet och om behandling med läkemedel.

Kan man testa sig för diabetes?

Diagnos ställs genom att man mäter nivån av socker i blodet (glukoshalten i blodplasma). De klassiska symtomen är törst, kissar ofta, trött och har gått ner i vikt. Om man saknar symtom krävs minst två fasteplasmaglukosvärden på eller över 7.0 mmol/l.

Kan man få diabetes om man äter för lite?

Diabetes orsakas av att man äter för mycket socker Och nja, inte heller typ 2-diabetes orsakas av att man bara äter för mycket socker. I så fall skulle ju alla som äter lite för mycket godis drabbas. Diabetes typ 2 är till stor del ärftlig men det finns även andra riskfaktorer som höjer risken att drabbas.

Var kan man kolla blodsocker?

På våra Doktor24 Mottagningar på Apoteket kan du enkelt kolla ditt blodsocker via smidig drop-in.

Vilka är symptom på typ 2 diabetes?

Alla symptom på typ 2 diabetes. Diabetes typ 2 kan ge en rad olika symptom, som exempelvis törst, hunger, viktnedgång, trötthet, dimsyn, dålig sårläkning och ökat behov av att kissa. Här kan du läsa om alla symptom och deras betydelse. Typ 2 diabetes.

Varför kissar man oftare om man har diabetes?

Att man kissar oftare om man har diabetes förklaras av att njurarna påverkas av det höga blodsockret. Allt blod i kroppen passerar njurarna, vars uppgift är att göra blodet renare och detta innebär att vissa ämnen och vätska rensas ut och blir urin.

Vad är symptom på prediabetes?

Symptom på prediabetes 1 Kissar ofta 2 Ökad törst 3 Trötthet 4 Klåda 5 Illamående 6 Känselbortfall 7 Synrubbningar 8 Svårläkta sår 9 Återkommande infektioner 10 Försämrat allmäntillstånd

Share this post