Allmänning

Hur ska karlen sta?

Hur ska kärlen stå?

Mer om avstånd och säkerhet

  • Står kärlet bredvid annat kärl ska det finnas ett avstånd om minst 40 cm mellan kärlen.
  • Placera kärlet minst 1,5 meter från brevlåda, staket, bil eller dylikt.
  • Placera inte kärlet under träd eller liknande.
  • Ställ kärlet i samma höjdnivå som sopbilens färdväg och cirka 50 cm från vägbanan.

Hur ska sopkärl placeras?

Så placerar du avfallskärlen vid tömning Som mest ska kärlet stå 1,5 meter ifrån där sopbilen kan stanna, annars når inte bilens lyftarm. Chauffören har ingen skyldighet att kliva ur bilen. Tänk på att ställa kärlen på plan mark och försök lämna utrymme både mellan kärlen och bakom dem, helst 50 centimeter.

Vad gör man om soptunnan är full?

Överfulla soptunnor tömmer vi inte. Då måste du lasta om soporna och beställa extra hämtning. Kommunen äger din soptunna men du ansvarar själv för att den är ren och snygg.

Vad kostar ett nytt sopkärl?

Vill du byta sopkärl kostar det 350 kronor per kärl, oavsett om det gäller fritidshus eller permanentbostad. Men att byta till ett mindre kärl är gratis.

Hur ska tunnan stå?

Kärlets framsida ska placeras med framsidan mot vägen dvs hjulen pekar in mot tomten. Kärlen placeras med 50 cm fritt utrymme runt om och minst 50 cm isär. Det är även viktigt att kärlet för matavfall står till höger och kärlet för restavfall står till vänster – från vägen sett.

Hur ska soptunnan stå Köping?

Hur ska kärlen stå?

  • För att våra chaufförer ska få med sig ditt avfall är det viktigt att du ställer ut kärlen senast kl 6 på tömningsdagen.
  • Kärlen behöver stå på en plan yta med en halvmeter utrymme runtom och mellan varandra.

Åt vilket håll ska soptunnan stå?

De ska ställas med handtag och hjul inåt fastigheten för att sopbilen ska kunna tömma kärlen. Ställs de åt fel håll kommer de inte tömmas. Sopbilen har två fack, ett för restavfall och ett för matavfall.

Hur ska soptunnan stå Enköping?

Här kan du läsa om hur sophämtningen går till i Västmanland, Enköping och Heby….Hur ska kärlen stå?

  • För att våra chaufförer ska få med sig ditt avfall är det viktigt att du ställer ut kärlen senast kl 6 på tömningsdagen.
  • Kärlen behöver stå på en plan yta med en halvmeter utrymme runtom och mellan varandra.

Hur får man bort maskar i soptunnan?

Hur man blir av med larver i soptunnan Du kan använda ett effektivt rengöringsmedel som både dödar bakterierna och desinficerar ditt kärl, till exempel Domestos White & Sparkle. Har du inget rengöringsmedel hemma kan du också använda ättika och vanligt vatten.

Hur får man bort vita maskar i soptunnan?

Se först och främst till att rulla in din soptunna i skuggan. Spraya sedan lite ättika eller strö trädgårdskalk på kanten och i botten av kärlet – ett beprövat husmorsknep!

Vad kostar det att ha en soptunna?

Ann-Marie Tjärnås bor hos Härjegårdar i Sveg och hör därmed till skaran av hyresgäster som har den dyraste sophämtningen. Enligt undersökningen kostar det cirka 3 000 kronor om året att för ett hushåll i Härjedalen bli av med hushållssoporna….Så här mycket kostar din sophämtning.

Kommun Pris per månad Pris per år
Markaryd 102 1224
Mellerud

Hur mycket kostar sophämtningen vid en genomsnittlig villa per dag?

En normal kostnad för sophämtning för en villaägare ligger i genomsnitt på cirka 3 000 kronor per år. För personer som bor i lägenhet inkluderas nästan alltid sophämtningsavgiften i hyran. Det medför att det är fastighetsägaren eller föreningen som ansvarar för sophämtningsavgiften.

Share this post