Frågor

Var lamnar man gammal malarfarg?

Var lämnar man gammal målarfärg?

Rester av målarfärg, impregneringsmedel, lim, fernissa, spackel och liknande, men även sprayflaskor och nagellack, ska lämnas in på miljöstation eller återvinningscentral. Förpackningar med färgrester, även intorkade, lämnas också där. Det gäller även om färgen är vattenlöslig.

Vad kostar det att slänga färg?

Verksamhetsavfall vid Må avfallsanläggning

Typ av avfall Pris exkl moms
Färgburkar 8 kr/kg
Oljefilter/absol/lösningsmedel 10 kr/kg
Syror/baser/glykol/sprayburkar (färg) 15 kr/kg
Sprayburkar (isocyanater) 25 kr/kg

Hur många gånger får man åka till återvinning?

Besök på återvinningscentralen ingår i den fasta avgift som du betalar för ditt renhållningsabonnemang och det finns ingen begränsning i antal besök. Liksom tidigare finns det däremot en begränsning i hur mycket du får lämna per dygn och du får bara besöka centralerna en gång per dag.

Var slänger man tomma Målarburkar?

Tomma färgburkar/hinkar av metall (sorteras som metallförpackning på en återvinningsstation eller som metall på en återvinningscentral), tomma färgburkar/hinkar av plast (sorteras som plastförpackning på en återvinningsstation eller som brännbart på en återvinningscentral), gamla penslar och trasor (sorteras som …

Vad ska man göra med överbliven färg?

Överbliven färg och lösningsmedel lämnar du istället till din närmaste miljöstation. Torkad färg kan kastas i hushållssoporna eftersom det räknas som avfall medan burken lämnas till en miljöstation.

Får man slänga kläder i soporna?

Till exempel: Kläder, skor och gardiner. Lämna: Kläder som är hela och rena kan du lämna till en klädinsamling. Trasiga kläder och skor får du slänga bland ditt vanliga brännbara hushållsavfall om det inte är för skrymmande då lämnas de istället i grovsoporna eller på kommunens återvinningscentral.

Share this post