Frågor

Vad ar en helsyntetisk olja?

Vad är en helsyntetisk olja?

Den helsyntetiska oljan är en råolja som gått igenom ett antal avancerade moment i tillverkningen. Här har man helt andra möjligheter att kontrollera oljans olika egenskaper och kan uppnå bättre effekter.

Hur tillverkas syntetisk motorolja?

Kort sammanfattat så är mineraloljan skapad från råolja som är utvunnen ur marken. Den syntetiska oljan bygger på samma grundprodukt, men genomgår en förädlingsprocess där den modifieras på molekylnivå. Detta ger en del skillnader i egenskaper hos de olika oljorna, vilket är vad vi tänkte titta på här.

Vad menas med Hypoid?

Ordet ”hypoid” betecknar från början en bakväxeltyp där pinjongen inte går in radiellt mot kronhjulet. Detta leder till gnidning av en sällsamt elakartad sort men har stora fördelar till exempel på terrängfordon eller när man vill hålla ner omfånget under/över bakaxeln.

Vad smörjer motorolja?

Motoroljans grundläggande funktion är att smörja de rörliga komponenterna i motorn. Korrekt smörjning gör att alla olika motordelar kan röra sig utan att generera allt för mycket friktion. Om friktion byggs upp saktar motorns prestanda ner. Det skulle även generera en hel del värme som skadar viktiga motorkomponenter.

Vad är det för skillnad i egenskaper mellan syntetolja och mineralolja?

Syntetisk olja Detta leder till att den syntetiska oljans molekyler är jämna i storleken, till skillnad från mineraloljan där molekylerna varierar. Tack vare jämna molekylstorleken har den syntetiska oljan bättre smörjegenskaper, både vid höga och låga temperaturer. Dessutom har syntetisk olja en längre livslängd.

Vad betyder C3 olja?

MOTOROLJA SPECIFIKATION ACEA C3 är en viskositetsstabil olja avsedd för användning som katalysator anpassad olja i fordon med DPF och TWC i högpresterande fordon lätta diesel fordon och bensinmotorer, med ett minimum HTHS viskositet av 3.5 mPa.

Share this post