Populära

Nar behover man inte ga en introduktionsutbildning?

När behöver man inte gå en introduktionsutbildning?

När behöver man inte gå en introduktionsutbildning? Handledaren och eleven behöver bara gå en introduktionsutbildning för att få övningsköra för personbil och lätt lastbil (B-behörighet). hävande av villkor att köra automatväxlad bil (78.).

Måste man ha körkortstillstånd för att göra riskutbildning?

Behöver jag ha körkortstillstånd? Nej, inget körkortstillstånd krävs och du behöver heller inte ha klarat Riskettan innan. Kurserna kan du göra i vilken ordning du vill.

Måste man gå Riskettan innan man börjar köra?

Körkortstillståndet är ett krav för att få övningsköra och för att få göra teoriprovet och uppkörningen. Du kan sålunda inte genomföra riskettan, risktvåan eller kunskapsprovet innan du får ditt körkortstillstånd (2-3 § trafikförordningen och 4 kap. 9 § körkortslagen).

Vad krävs för att få gå Handledarkurs?

Du har fyllt 24 år. Din elev har ett giltigt körkortstillstånd*. Du och din elev har gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren, om övningskörningen gäller för personbil eller lätt lastbil. Du har ett giltigt körkort från Sverige eller ett annat EES-land.

Vad behöver man göra innan man övningskör?

Här får ni tips om vad ni ska göra för att komma igång med övningskörningen.

  1. Ansök om körkortstillstånd. Eleven ska ha fyllt 16 år för att få tillståndet.
  2. Ansök om handledarskap. Handledaren ska ansöka om tillstånd, vara minst 24 år och haft körkort i 5 år.
  3. Gå introduktionsutbildning.

När måste man gå om Handledarkurs?

– Nej, sedan 2010 finns det inget krav att handledaren och eleven ska gå utbildningen tillsammans. Notera dock att handledarutbildning är giltig i 5 år, så du som handledare kan ändå behöva gå om utbildningen om den har hunnit gå ut. Hur gammal måste eleven vara? – Minst 15 år och 9 månader.

Får man övningsköra utan Riskettan?

Riskutbildning del 1 (Riskettan B) Detta är ett obligatoriskt moment i körkortsutbildningen. Riskettan måste vara genomförd och godkänd innan Teoriprovet och Uppkörningen genomförs. Dom flesta trafikskolorna erbjuder riskettan.

Kan man bli kuggad på risk 2?

Så länge du gör som de säger, eller i alla fall försöker, så kan du inte bli kuggad. Risktvåan är bara för att påminna dig om riskerna ute i trafiken.

Share this post