Rekommendationer

Nar hundarna kommer fragor och svar?

När hundarna kommer frågor och svar?

Tycker Anton inte om hundar mer? Vad händer när Ester blir så rädd när hon badar? Vilka är det som bråkar med hunden på andra sidan sjön? Vad har hänt när Isak känner att “Något är inte som förut”.

När hundarna kommer symboler?

Ester träder in, stöttar, blir behövd. Älskar det, skyr alla som försöker säga att det kanske inte är bra, att ge allt, att man måste tänka på sig själv, vara en egen person med en egen väg. Och sen kommer hundarna. Beskrivningar av sjön används både som symbol för det mänskliga psyket, läkande och som tidens gång.

Vad lyssnar skinheads på?

Annat Skinheads är inte bara rasistiska våldsverkare som lyssnar på vit makt-musik. Rörelsen rymmer såväl nazister som socialister och antirasister. I slutet av 1960-talet hotades modsrörelsen av det värsta som kan hända en trendig subkultur: snorungar från när och fjärran hakade på musiken, kläderna och attityden.

När hundarna kommer etik och moral?

I uppnåendemålen för Lpo 94 påtalades det att skönlitteratur kan ge kunskaper om människors livsvillkor under olika tider och i olika länder samt att man i skolan kan hjälpa eleverna att få svar på ”de stora livsfrågorna” genom att på olika sätt arbeta med skönlitterära texter (Mossberg Schüllerqvist, 2008).

När hundarna kommer loggbok?

När hundarna kommer är en något annorlunda ungdomsbok. Innehållet, som delvis är baserat på en verklig historia, ger upphov till många tankar och funderingar. Handledningen lägger vikt vid att i samtalet ge möjligheter till olika tolkningar – att vrida och vända på rimliga orsaker.

Vad symboliserar hundarna i boken När hundarna kommer?

Hundarna står också för villkorslös kärlek. När Isak inte kan ta emot Esters omsorg (som kräver en motprestation av honom) finner han vila och tröst i hundarna som inte begär något tillbaka.

När hundarna kommer jämför Isak och Anton?

Isak har en femtonårig lillebror, Anton, som är hans motsats i det mesta: lång med grov haka och stora kängor. Anton dras till rakade killar som lyssnar på vit makt-musik, dricker och går omkring med hundar. Vid ortens lilla sjö hänger ungdomarna: grillar, simmar, spelar musik, kör motorcyklar och dricker öl.

Vad är Skinheadkulturen?

De har ofta korta kjolar och nätstrumpbyxor eller ett par jeans tillsammans med ett par lågskor och en skjorta eller en piké. Annars klär dem sig i princip som sina manliga kamrater. Vi tycker att det är väldigt synd att folk har missförstått vad skinheadkulturen innebär och förknippar skinheads med rasism och nazism.

När hundarna kommer budskapet?

Ester och Isak står trots allt i centrum romanen igenom, och jag tycker om att den tar upp hur skadligt det kan vara att gå upp för mycket i en annan människa, att sluta fungera på egen hand och leva bara för någon annans skull.

När hundarna kommer Parallellhandling?

Parallellt med den stora, vidriga berättelsen kunde jag se en annan i ögonvrån, säger Jessica Schiefauer. ”När hundarna kommer” handlar om kärlekshistorien mellan tonåringarna Ester och Isak, som ändras i grunden när Isaks lillebror är med och mördar en skolkamrat.

När hundarna kommer baserad på?

Den här boken handlar på sätt och vis om det mordet. Jessica Schiefauer som skrivit När hundarna kommer är uppvuxen i Kungälv. Hon var 17 år 1995 och hon levde nära de drabbade familjerna så hon kunde se och uppleva hur mordet på John Hron påverkade inte bara Johns familj och vänner.

Share this post