Trendig

Vilka regler galler nar du lamnar in din bil pa verkstad?

Vilka regler gäller när du lämnar in din bil på verkstad?

Du måste reklamera felet innan du, på eget bevåg, försöker få felet avhjälpt. I första hand har verkstaden rätt att försöka avhjälpa felet. Misslyckas verkstaden med att avhjälpa felet, eller meddelar att de inte tänker avhjälpa från första början, kan du gå vidare och göra andra påföljder gällande.

När har man rätt att hålla inne en betalning?

När företaget inte påbörjar eller avslutar arbetet inom den tid ni har kommit överens om har du rätt att hålla inne betalningen. Du kan hålla inne så stor del av betalningen som krävs för att det ska fungera som säkerhet för ditt krav. Vid en försening kan du i första hand kräva att företaget slutför tjänsten.

Vad säger konsumenttjänstlagen om vad du som konsument ska ha kunskap om när det gäller kostnad för tjänsten?

Har tjänsten påbörjats, är näringsidkaren dock skyldig att såvitt möjligt utföra arbete som inte kan uppskjutas utan risk för allvarlig skada för konsumenten, om inte arbetet medför väsentliga kostnader eller olägenheter för näringsidkaren.

Hur vet jag om verkstaden är auktoriserad?

Alla verkstäder som kan stämpla serviceboken är auktoriserade numera, tack vare regler inom eu.

Hur länge kan bilen vara på verkstad?

det är ju olika från fall till fall. Vissa reparationer kan klaras av på ett par dagar medan lite mer avancerade reparationer kan ta en eller två veckor eller mer. Så när du lämnar in bilen då kan det vara bra att fråga hur lång tid reparationen förväntas ta.

Kan man reklamera en tjänst enligt vilken lag?

Konsumentens rättigheter vid felaktig tjänst Om tjänsten anses felaktig kan konsumenten reklamera den. Konsumenten har rätt att reklamera en tjänst inom tre år efter avslutat arbete. Avser tjänsten arbete på mark, byggnader eller andra fasta saker har konsumenten rätt att reklamera fel som upptäcks inom tio år.

Vad innebär konsumenttjänst lagen?

Konsumenttjänstlagen gäller när företag utför tjänster åt en konsument. Lagen är till stor del tvingande till konsumentens förmån. Det innebär att du inte får ge konsumenten sämre villkor än de som finns i lagen.

När är konsumenttjänstlagen av intresse för byggaren?

Skadat material under tjänstens fullgörande Om material, eller annat i konsumentens hushåll skadas, gäller konsumenttjänstlagens 31§ och 32§, eller konsumentköplagen 31§ och 32§. Byggaren är alltså skyldig att ersätta värdet för det skadade om han orsakat skadan, även om skadan skett genom en olyckshändelse.

Share this post