Trendig

Vad ar en inflammation i urinroret?

Vad är en inflammation i urinröret?

Uretrit är en inflammation i urinröret. Eftersom symptomen ofta liknar urinvägsinfektion är det många som blir behandlade med antibiotika i onödan då kunskapen är så låg inom vården. Uretrit finns i två versioner. Den bakteriella uretriten och den icke-bakteriella eller ospecifika uretriten.

Kan urinvägsinfektioner vara ärftligt?

Däremot kan återkommande urinvägsinfektioner vara ärftligt. Andra riskfaktorer som kan bidra till urinvägsinfektioner är sexuell aktivitet samt användning av pessar eller kondom med spermiedödande medel. Äldre kvinnor som befinner sig i eller efter klimakteriet kan också vara riskzonen för att få urinvägsinfektioner.

Kan urinvägsinfektioner uppstå plötsligt?

Urinvägsinfektioner kan uppstå plötsligt och vanliga symtom är: Täta trängningar, du behöver gå och kissa ofta. Svårt att hålla dig. Sveda när du kissar.

Vad är urinrörskatarr?

Urinrörskatarr, även kallad uretrit, är en form av urinvägsinfektion där urinröret blir inflammerat. Det kan vara ett obekvämt och smärtsamt tillstånd, men det är lyckligtvis lätt att behandla. Urinröret är den del av urinvägarna som leder urinen från blåsan och ut ur kroppen.

Hur behandlar man uretrit?

Behandling av uretrit. Men när värme inte det räcker kan behandling hos läkare vara nödvändigt. Traditionellt i Sverige behandlar man uretrit med dilatation (vidgning av urinröret med Hegarstift). Cortison i urinröret eller i de paraurethrala körtlarna (Skenes körtlar), ofta i injektionsform, används också.

Vad är uretrit för kvinnor och Män?

Uretrit är en inflammation i urinröret som drabbar både kvinnor och män i alla åldrar. Diagnosen är väldigt vag och uretrit kan se ut på många olika sätt då den kan vara helt eller delvis symptomfri.Andra drabbas av kronisk uretrit och upplever då aldrig att besvären förminskas eller försvinner. Uretrit kan även kallas för kronisk urinrörskatarr.

Share this post