Allmänning

Hur lang tid tar det att ga uppfor Areskutan?

Hur lång tid tar det att gå uppför Åreskutan?

Åreskutan 1420 m. För att nå Åreskutans topp följer du antingen led 214 (röd) eller led 215 (svart). Den snällare varianten på 8,1 kilometer tar cirka 2,5 timmar och den lite tuffare på 6,8 kilometer i brantare terräng tar mellan 3 och 3,5 timmar.

Hur kommer man upp på Åreskutan?

Kombinationen av liftarna VM8an (Å22) och Gondolen (H23) tar dig högt upp på berget, nästan hela vägen till Åreskutans topp. Beundra den storslagna utsikten från liftarnas bergstationer och se dig omkring i området. Turen passar bra även med barnvagn eftersom du kan ta liften både upp och ner.

Hur mycket kostar det att gå upp för Kebnekaise?

En guidad tur kostar ca 1500 kronor, går man själv kostar det ingenting. Att hyra stavar kostar ungefär 130 kronor för en dag och stegjärn 160 kronor.

Hur tränad måste man vara för att bestiga Kebnekaise?

Ska du bestiga Kebnekaise måste du därför ha en viss träningsbakgrund. Det kommer bli mycket roligare om du är fysiskt beredd på utmaningen. Jag skulle säga att det är tuffare att bestiga Kebnekaise än vad det är att springa ett platt maraton. Är du helt otränad kommer du därför inte att klara av det.

Kan man bestiga Kebnekaise med barn?

Dåligt väder gör det lätt att tappa bort leden vilket kan vara farligt. Många missbedömer också hur lång tid det tar att genomföra vandringen fram och tillbaka. En rekommendation är att barn i sällskapet bör vara minst 10-12 år för att klara strapatserna och få ett positivt utbyte av bestigningen.

Är det på Åreskutan?

För utförsåkning på Åreskutan, se Åre (skidområde)….Åreskutan[redigera | redigera wikitext]

Åreskutan
Fjäll
Bergskedja Skandinaviska fjällkedjan
Läge Åre kommun, Sverige
– höjdläge 1 420 m ö.h.

Är Åre kabinbana öppen?

Sveriges enda kabinbana är en seglivad rackare. Idén om att riva Åre kabinbana har funnits ända sedan 2016, men ägaren Skistar sökte rivningslov och berättade aktivt våren 2019 att planen då var att riva Sveriges enda kabinbana efter sommaren, men så blev det inte.

Kan man åka upp på Åreskutan?

Under högsäsong är även Toppstugan öppen med enklare servering. Den ligger på Åreskutans topp på 1420 meter över havet. På vintern går det att tolka upp efter skoter, eller topptura, och på sommaren är det vandringsleden som gäller.

Hur långt är det att gå upp för Kebnekaise?

Att bestiga Kebnekaise är en upplevelse, ett äventyr och en utmaning. Men det är också krävande och olyckor sker varje år. Längd: 9 kilometer (enkel väg), drygt 18 kilometer totalt.

Vad krävs för att vandra i Kebnekaise?

Dunjacka eller dunväst är mycket bra! Ta med två par handskar, ett par tunnare och ett par tjockare. Skalplagg eller regnkläder, helst i gore-tex eller något annat aktivt membran. Pannlampa är mycket bra att ha med sig, en ficklampa fungerar också med nackdelen att du inte har händerna fria.

Share this post