Allmänning

Kan man lasa 2 kurser samtidigt pa komvux?

Kan man läsa 2 kurser samtidigt på komvux?

Oftast kan man läsa upp till 400 poäng samtidigt per termin, det kan t. ex. vara 4 st 100 poängkurser. Om du vill läsa fler kurser än det kan du söka de till en annan termin.

Kan man läsa två program samtidigt?

Det är inte möjligt att komma in på två högskoleprogram på heltid samtidigt. Så välj det du helst vill gå först. Det kan finnas möjligheter att senare söka det andra programmet och läsa dubbelt från termin två.

Hur många kurser får man läsa på komvux per termin?

Komvux i olika kommuner sätter terminstider lite olika och vårterminen i din hemkommun kan vara 20 veckor och då är heltid 400 poäng. Som regel, får man inte fler kurser än på heltid på Komvux men i ditt fall fattas det bara 50 poäng tills du blir behörig söka en högskoleutbildning som du vill söka.

Hur många poäng kan man läsa på komvux samtidigt?

Hur många poäng kan jag läsa samtidigt? Vanligtvis kan du läsa 400 poäng per termin, men det kan variera från kommun till kommun. Så för att vara säker, kontakta din kommun och fråga vad som gäller just där.

Kan man läsa svenska 1 och 2 samtidigt?

Det som är mest troligt är att du trots avsaknad av godkänt betyg i svenska 1, kommer få läsa åk2 som vanligt, med din klass. Sedan kan du få erbjudande att göra prövning i svenska 1 (eller så kan du själv be om det – för att försöka få godkänt betyg i den kursen).

Kan man läsa mer än 100%?

Det är Komvux i din kommun som bestämmer om du får läsa på mer än 100% så det är dem som du ska kontakta. Det är ovanligt att man får läsa på mer än 100% på Komvux då de har begränsade platser och resurser. Men ett alternativ skulle kunna vara att du betalar för de kurser du vill läsa utöver heltid själv.

Måste man vara 20 för komvux?

Man kan vara behörig att läsa på komvux även om man är yngre än 20 år, förutsatt att man uppfyller övriga ovanstående villkor. I så fall måste man också uppfylla något av dessa kriterier: Antingen ska man ha slutfört utbildningen på ett nationellt program i gymnasieskolan eller någon likvärdig utbildning.

Share this post