Blogga

Vad anvands p-piller till?

Vad används p-piller till?

P-piller är ett skydd mot graviditet i form av tabletter som du tar varje dag. P-piller innehåller hormoner som bland annat gör att du inte får någon ägglossning och därför inte kan bli gravid. P-piller ger ett mycket säkert skydd mot att bli gravid om du tar dem som du ska.

Får man mens med p-piller?

När du tar dina sockerpiller, eller har ditt planerade uppehåll, får du mens. Mensen brukar ofta börja efter två till tre dagar från det att du tog ditt sista p-piller. Men mensen kan komma både tidigare eller senare än så. Det är också vanligt att mensen fortfarande pågår när det är dags att börja på en ny karta.

Kan man bli gravid när man går på p-piller?

Det är mycket ovanligt att någon blir gravid om de tagit tabletterna som de ska. Det finns dock olika saker som kan försvaga effekten på p-pillerna, därför händer det ibland att en kvinna blir gravid trots att hon äter p-piller.

Hur länge ska man äta sockerpiller?

Skulle du börja blöda fast du struntar i sockerpillren är det lika bra att göra ett uppehåll och få mens. Ta dina sockerpiller i fyra till sju dagar i så fall. Då blöder du klart. Sen börjar du om med p-pillren och äter dem tills du blöder nästa gång.

Får mens mitt i kartan?

Mellanblödning av p-piller Om det sker är det bäst att börja med sina sockerpiller eller ta ett uppehåll på fyra till sju dagar utan hormoner. På så sätt släpper du fram mensen och slipper sedan mellanblödningar. Efter uppehållet utan hormoner ska du börja på en nya karta med p-piller.

Hur lång tid tar det innan man får mens efter p-piller?

Svar. Att mensen inte kommer tillbaka direkt efter att du slutat med p-piller är vanligt och helt normalt. P-piller gör att du inte har ägglossning så länge du använder dem. Det gäller även andra skydd mot graviditet som innehåller hormoner.

Hur många procents chans är det att bli gravid när man tar p-piller?

Du kan inte bli gravid om du tar dina p-piller som du ska och inte glömmer någon tablett och inte heller är magsjuk. Då kan killen komma i dig utan att du behöver oroa dig för graviditet.

Share this post