Frågor

Vad gor konsumentradgivningen?

Vad gör konsumentrådgivningen?

Konsumentrådgivningen ger dig information och anvisningar i konsumenträttsliga frågor och tvister. Konsumentrådgivningen ger dig information och anvisningar i konsumenträttsliga frågor och tvister. En expert ger en juridisk bedömning av ärendet samt anvisningar.

Vart kan du vända dig för att få information och råd om dina rättigheter som konsument?

För konsument Vägledning och information finner du på vår webbplats Hallå konsument..

Var kan man få hjälp med konsumentfrågor?

Hallå konsument är en rikstäckande upplysningstjänst som samordnas av Konsumentverket. Dit kan du vända dig med frågor om köp av varor och tjänster. De vet vilka rättigheter konsumenter har och kan berätta hur du klagar när något blivit fel, hur du ångrar ett köp eller protesterar mot en faktura.

Vad kan konsumentinformation i din kommun hjälpa dig med?

Vägledning i enskilda ärenden och kontakt med näringsidkare. Medling mellan konsument och företag. Information och hjälp med anmälan till ARN, Allmänna reklamationsnämnden eller annan myndighet. Förankring och kontakt med det lokala näringslivet.

Vad är Konsumentverkets hemsida?

Hallå konsument är en rikstäckande upplysningstjänst som samordnas av Konsumentverket. Till oss kan du vända dig med konsumentrelaterade frågor om köp av varor och tjänster, reklamationer och att handla hållbart.

Vad menas med konsumentmakt?

Med konsumentmakt menar vi hur vi som konsumenter själva kan påverka branschen genom våra val.

När kan du ta hjälp av ARN?

Vad ARN kan besluta om är till exempel att företaget ska avhjälpa ett fel, byta ut en vara, göra ett prisavdrag eller att avtalet ska hävas. Du kan inte få ersättning för sveda och värk utan bara för ekonomisk skada.

Vad menas med konsumentinformation?

Konsumentinformation finns för att ge oss fakta och kunskaper om en produkt. Exempel på konsumentinformation kan vara näringsinnehåll, mått, funktion eller öppettider. Konsumentinformation ska vara objektiv, alltså opartisk och korrekt.

Vad är en konsumentinformation?

Konsumentinformation: Konsumentinformation vill ge oss fakta eller mer kunskaper om någonting. Exempel på konsumentinformation kan vara näringsinnehåll, öppettider eller varufel.

Share this post