Rekommendationer

Varfor far barn bristningar?

Varför får barn bristningar?

Du kan få bristningar när kroppen växer så fort att huden inte hänger med. Huden sträcks då ut snabbare än den hinner växa. Många får till exempel bristningar under puberteten, eftersom kroppen förändras mycket på grund av olika hormoner.

Kan bristningar klia?

Bristningar är i sig ofarliga, men kan för somliga orsaka problem av kosmetisk art. De kan i vissa fall orsaka klåda. Bristningar kan indelas efter vilken färg de har, striae rubra (röda), striae alba (vita), och striae purpurae (lila). Färgen beror på var i hudlagret bristningen uppstått och hur gammal (ärrad) den är.

När försvinner bristningar på magen efter graviditet?

Men det kan ta flera månader innan bristningar i muskler och vävnader har läkt ordentligt. Kroppen kan fortsätta läka och återhämta sig i upp till ett år efter förlossningen.

Hur kan man förebygga bristningar?

Regelbunden massage med Stretch Mark Massage Oil bidrar alltså till att minska risken för bristningar. Många upplever att flest bristningar kommer på magen då den oftast växer snabbast, men andra områden drabbas också. Massage bidrar till att verka förebyggande för alla områden du behandlar.

Kan man få bristningar när man går ner i vikt?

Bristningar försvinner inte av sig själv. Men om du går ner i vikt och dyrkar motion, som stramar huden, kan du ha turen att uppleva en förbättring av utseendet på dina bristningar.

Hur kan man bli av med bristningar?

Hur kan man bli av med hudbristningar? Liksom alla ärr är bristningar permanenta, men visa behandlingar kan göra dem mindre märkbara. Tyvärr har ingen behandling visat sig ta bort dem helt. Däremot vet vi att ju tidigare du börjar behandla dem desto bättre blir det snabbare, speciellt efter graviditet.

Hur försvinner bristningar?

Du kan också vara säker på att detta maximerar hudens elasticitet och bidrar till att huden är så smidig som möjligt, vilket hjälper skydda mot bristningar. Återfukta – när huden är torr och ömma bristningar är mer synliga, hjälper bibehållande av fuktnivåer i att göra bristningar mindre synliga.

Share this post