Rekommendationer

Vad ar rekordet i kula?

Vad är rekordet i kula?

Mästerskapsrekord

Tävling Resultat Land
Olympiskt rekord 22,52 meter USA
VM-rekord 22,91 meter USA
EM-rekord 22,22 meter Schweiz

Vad är vikt i friidrott?

Viktkastning är en kastgren inom friidrotten. En vikt ser ut som en kort slägga och kastas på samma sätt. För seniorer är grenen vanligast på vintern i inomhushallar, där det inte finns möjlighet att kasta spjut, diskus eller slägga.

Vad väger en herr kula?

kulstötning, gren i friidrott. En metallkula som väger 7,26 kg för herrar och 4 kg för damer ska stötas från axeln med en hand från en kastring som är 2,135 m i diameter.

Vad är världsrekordet i kulstötning för herrar?

Den 20 maj 1990 stod Randy Barnes för en makalös stöt. Kulan flög hela 23,12 meter i Westwood i USA – ett världsrekord som står fortfarande i dag. Det är samtidigt ett resultat som inte tål dagsljus i dagens läge.

Hur man kastar kula?

Håll bollen med båda händerna och vrid överkroppen så långt bak som möjligt. Sträck på benen och kasta bollen framåt med en slungande rörelse. Kulan som i tävlingssammanhang väger två kilo kan upplevas som tung för de yngsta, därför kan det vara bra att träna med lättare redskap.

Var kommer Daniel Ståhl ifrån?

Daniel Ståhl är född i Solna men uppvuxen i Viksjö, Järfälla kommun och är på fädernet bördig från Föne i Färila socken. Modern Taina Ståhl (tidigare Laakso), som kommer från Åbo i Finland, vann ett ungdoms-FM i kula, innan hon bestämde sig 1981 för att flytta till Sverige.

Vad är världsrekordet i spjutkastning?

Rekord, herrar

Område Resultat Atlet
Världsrekord 98,48 Jan Zelezný
Världsrekord, tidigare spjut 104,80 Uwe Hohn
Afrika 92,72 Julius Yego
Asien 87,60 Kazuhiro Mizoguchi

Vad väger en diskus kula?

Diskuskastning. När det gäller herrarnas diskus är den 22 centimeter i diameter och den väger två kilo. För damerna är den lite mindre, endast ett kilo tung och 18,2 centimeter i diameter.

Share this post