Rekommendationer

Hur man travar?

Hur man travar?

Hur Man Travar

  1. Starta i skritt. Börja med att skritta din häst.
  2. Håll i dig. Korta upp tyglarna något, håll dig i manen eller framvalvet av sadeln för lite extra balans.
  3. Be hästen om trav med hjälp av skänkeln.
  4. Våga rida.
  5. Sjunk ner i sadeln.
  6. Kontrollera din sits.

Hur blir man av med sin Hopprädsla?

Det går att träna bort sin hopprädsla, men det kan ta tid och kräver att man som ryttare utrustar sig med ett stort mått tålamod. De vanligaste orsakerna till att man som ryttare blir rädd är att man hoppar för högt för tidigt, eller att man ramlar av och slår sig.

Hur får man en häst att trava?

Trava en kort bit, be om skritt genom att krama om tygeln och sedan slappna av. Dra aldrig i tyglarna! När hästen skrittar i balans be genast om trav igen, det brukar ta 3-5 steg. Att be hästen trava när du känner att den är i balans är en viktig träning för dig.

Hur får man en häst att svänga?

Det finns tre huvudsakliga sätt att svänga en häst….Att vända och svänga

  1. Vi svänger genom att flytta framdelen. Det här är det första sätt vi svänger våra unghästar på, och huvudhjälpen är den ledande tygeln eller den trängande tygeln.
  2. Vi svänger genom att flytta bakdelen.
  3. Vi svänger genom att böja hästen.

Vad menas med aktiv vila?

I enkelhet kan man säga att aktiv vila handlar om att man i vilofasen håller sig mer eller mindre aktiv, alltså att man håller igång även mellan träningsdagarna. Det kan också betyda att man håller sig aktiv även mellan olika träningsmoment, exempelvis att man vilar aktivt mellan seten i sitt styrketräningspass.

Vad ska man tänka på när man hoppar?

Tips på övningar

  1. Utnyttja naturen och rid i kuperad terräng.
  2. Rid lätt och stå då i 2 steg, sitt ned 1 steg, stå två 2 steg, och så vidare.
  3. Rid i lätt sits med extremt korta stigläder.
  4. Om du inte är helt nybörjare utan har kommit en bit i din ridning, så är det alltid bra för balansen att rida utan stigbyglar.

Hur ofta ska man hoppa?

Utöver lätt grundträning så tränar vi växelvis ett ordentligt hoppträningspass en till två gånger per vecka. Hon har en otrolig hinderuppfattningsförmåga med bra teknik och gillar verkligen att hoppa. Har på träning hoppat 1.25-bana, och har även hoppat enstaka hinder på 1.40 – 1.50.

Share this post