Rekommendationer

Hur tvattar man mjukisdjur?

Hur tvättar man mjukisdjur?

Stoppa gosedjuren och leksakerna i en tvättpåse eller i ett kuddfodral som du kan försluta och tvätta med specialprogrammet för leksaker. Om du inte har den funktionen väljer du syntet-programmet.

Kan man tvätta gosedjur i 60 grader?

Tvätta sängkläderna och barnens gosedjur i minst 60 grader åtminstone varannan vecka. Gosedjur som kramas hela tiden och får vara med på golvet och leka samlar upp mycket damm och bakterier. Om du tvättar dem regelbundet försvinner så mycket bakterier och kvalster som möjligt, och de får en fräsch doft.

Hur tvättat man lakan?

Påslakan, lakan, och örngott bör man tvätta minst en gång varannan vecka, men helst en gång i veckan. En lämplig temperatur för påslakan och örngott är 40–60 grader och en lämplig temperatur för lakan är 60 grader. Man ska även tvätta madrasskyddet regelbundet i 60 grader.

Hur tvättar man Satin?

Tvätta alltid separat eller med plagg i liknande färger. Använd skonsamt enzymfritt tvättmedel som till exempel Almgrens tvättvål, Skona, eller liknande. Använd aldrig sköljmedel. Efter tvätt låter du plaggen/sängkläderna dropptorka, de ska aldrig torktumlas.

Hur gör man rent gosedjur?

För precis som att mat har etiketter och kläder tvättrådslappar så kan man också få råd angående sina gosedjur. Om det är möjligt att tvätta den i tvättmaskin, se då till att du använder ett skonsamt program samt mjukmedel som får din leksak att bli mjuk och gosig igen.

Hur gör man rent leksaker?

Leksaker i trä och gummi Leksaker gjorda i trä och gummi rengörs enklast genom att man torkar av dem med en trasa och lämplig mild tvål. Kom ihåg att torka leksakerna noga efteråt med en ren torr trasa för att undvika att materialet förstörs.

Hur många grader ska man tvätta gosedjur?

Vilka val kan vi göra vid tvätt?

Tvätta vid rätt temperatur Förr var rådet att underkläder, lakan och handdukar skulle tvättas vid 60 grader. Nu säger många tvättmedelstillverkare att tvätten även blir ren vid lägre temperaturer. Då räcker det oftast med 30 eller 40 grader. Kör en tvätt i 90 grader lite då och då, så håller sig maskinen fräsch.

Har man sköljmedel till sängkläder?

Ett sköljmedel, som Comfort , är din bästa vän när det kommer till att tvätta handdukar och sängkläder! Det garanterar att din tvätt blir extra mjuk och välluktande. Sköljmedel rekommenderas dessutom för familjer med känslig hud eftersom mjukare kläder, handdukar och lakan blir mindre sträva och riviga mot huden.

Kan man tvätta satin?

Vår tillverkare rekommenderar 40 grader i tvättemperatur, men vi anser att det även fungerar bra vid tvätt i 60 grader, men använd då ett milt och skonsamt tvättmedel. Undvik sköljmedel då det kan förstöra bomullsfibrerna, sängkläderna kommer bli mjuka ändå.

Varför ska man inte torktumla satin?

För att våra satinlakan både ska hålla och se snygga ut längre, rekommenderar vi att du stryker eller manglar dem. Gärna när de fortfarande är lite fuktiga då det är lättare att få dem släta. På så vis pressas de fibrer som står upp ned mot tygets yta. Sängkläder i satin kan också tumlas men då på låg temperatur.

Share this post