Trendig

Vilka svenskor ar med i Tour de Ski 2021?

Vilka svenskor är med i Tour de Ski 2021?

Herrar

  • Gustaf Berglund, IFK Mora SK.
  • Viktor Brännmark, Piteå Elit.
  • Jens Burman, Åsarna IK (SVT)
  • Calle Halfvarsson, Sågmyra SK.
  • Anton Persson, Falun-Borlänge SK (SR)
  • Eric Rosjö, IFK Mora SK.
  • Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK.

Vilka svenskor är med i Tour de Ski?

– Vi har några aktiva som valt att stå över touren för att hinna få en träningsperiod, men OS-klara åkare som Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jens Burman och Oskar Svensson har Tour de Ski som en del i planen för det som kommer senare i vinter, säger Anders Byström.

Vem vann stafetten idag?

Edvin Anger tog sitt andra SM-guld när han och Åsarna tog hem guldet i stafetten. Nu hyllas junioren på många håll, bland annat av skidlegenden Thomas Wassberg.

Vilka åker damstafetten?

Det blir en spännande damstafett på OS lördag morgon. Det är en betydligt mer oviss stafett är vad det brukar vara på mästerskap. Sverige åker med i tur och ordning: Maja Dahlqvist, Ebba Andersson, Frida Karlsson och Jonna Sundling. Jonna Sundling åker slutsträckan för Sverige på OS-stafetten lördag morgon.

Vem vann Tour de Ski 2022 herrar?

Johannes Hösflot Kläbo dominerade stort när Tour de Ski startade med sprint i fri stil på tisdagen. I finalen vann han avstannande före två fransmän, Richard Jouve och Lucas Chanavat. Johannes Hösflot Kläbo vann sprinten i Lenzerheide i överlägsen stil.

Vem vann Tour de Ski 2022 damer?

van der Graaff L.

Vem leder Tour de Ski?

Tour de Ski 2021[redigera | redigera wikitext] Touren vanns av Jessie Diggins, USA, och Aleksandr Bolsjunov. Det var Diggins första totalseger i Tour de Ski, med en tredjeplats 2018 som tidigare bästa resultat.

Vilka svenska damer åker Tour de Ski?

Andra svenskor som har mycket att åka för är Johanna Hagström, Anna Dyvik och Charlotte Kalla som inte är OS-uttagna men som alla aspirerar på en plats till OS. På herrsidan så har det länge gått tungt för de svenska herrarna och det finns ingen som realistiskt kan utmana om en plats på pallen under Tour de Ski.

Vem vann 10 km damer idag?

Kerttu Niskanen vann 10 kilometer klassisk stil den andra Tour de Ski-etappen. Tvåa blev Ebba Andersson 18,2 sekunder bakom finskan. Natalia Nepryaeva knep tredjeplatsen.

Vilka åker 10 km?

OS första distanslopp, skiathlon, blev en svensk besvikelse för de svenska damerna. Efter gårdagens sprintsuccé är det dags för 10 km klassiskt på torsdag, och nu är åkarna presenterade: Det blir Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte Kalla och Emma Ribom som ska göra det för Sverige.

Vem kör stafetten imorgon?

Efter kollapser och svaga placeringar både i skiathlonen och 10 km klassiskt får Frida Karlsson en plats i stafettlaget över 4×5 km på lördag morgon.

Vilka åker damstafetten i skidskytte?

Sveriges lag till onsdagens damstafett är presenterat. Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg och Elvira Öberg får chansen medan Anna Magnusson och Stina Nilsson petas. – Det var inget lätt beslut. Konkurrensen är brutal, men det visste vi redan innan vi åkte hit.

Share this post