Populära

Nar vargen kom till byn?

När vargen kom till byn?

Anne Sörbös dotter Simone spelade in när vargarna ylade bakom ladugården. Sommaren 2020 dödades lamm i Kölingared i Mullsjö vid två tillfällen på en månad av en förbipasserande varg. Invånarna i området är vana att leva bland rovdjur.

Varför avlivades vargarna?

Tidigare idag avlivades Skansens fyra vargar, en äldre hane och tre yngre. En av anledningarna till att vargarna avlivades är att Skansen istället vill visa upp fjällrävar och då fanns det inte längre någon plats för vargarna.

Varför sköts vargarna på Skansen?

Varför avlivades vargarna? Skansen har beslutat avliva vargarna eftersom vi inte kommer att hålla varg i artbevarande syfte framöver. Vi har försökt att hitta möjlighet att omplacera dem utan framgång.

Finns vargar på Skansen?

Bland annat utreds möjligheten att ersätta vargarna med fjällräv. – Det stämmer, det skedde i dag men det har varit en diskussion under de senaste fem åren om en omställning av djurparkens arbete, säger Yvonne Nordlind, kommunikationschef på Skansen, till Expressen.

Har Kolmården vargar?

Under hösten avlivades de vargar som fanns i Kolmårdens djurpark, enligt djurparkledningen på grund av sviktande hälsa. Efter den tragiska händelsen där en djurskötare dödades av vargar i Kolmårdens djurpark 2012 flyttades vargarna till ett undanskymt hägn i parken.

Vad händer med björnarna på Skansen?

Björnungarna på Skansen avlivas när de når vuxen ålder. Det är platsbrist och att björnarna inte kan hållas i flock som gör att djurparken måste göra sig av med dem.

Var ligger Brängenreviret?

Vargreviret Brängen, mellan Mullsjö och Ulricehamn är ett relativt nyetablerat revir i södra Sverige. Men vargarna är inte lätta att spåra… Den 27 januari 2021 ligger det ett lätt dis över de småländska skogarna och termometern står på minus tre grader.

När försvann vargarna från Kolmården?

– Efter den tragiska olyckan 2012 så har vi bytt arbetssätt. Vi går inte in till våra vargar överhuvudtaget och för att introducera nya unga vargar så behöver vi bygga hägn som möjliggör att vi kan slussa djuren emellan, för att kunna städa hos dem och sköta om dem på daglig basis.

Share this post