Blogga

Vad ingar i Samhallskunskap 2?

Vad ingår i Samhällskunskap 2?

Kursen Samhällskunskap 2 ger dig kunskaper om:

  • Ett hållbart samhälle.
  • Demokrati och internationella relationer.
  • Utländska politiska system.
  • Samhällets ekonomi och ekonomisk politik.
  • Internationell ekonomi.
  • Utvecklingsskolorna.

Vilka ämnen ingår i Samhällskunskap?

Det har sin bas inom statsvetenskap, sociologi och nationalekonomi, men även andra samhällsvetenskapliga och humanistiska discipliner ingår. Med hjälp av begrepp, teorier, modeller och metoder från alla dessa discipliner kan komplexa samhällsfrågor förstås och förklaras. Ämnet har även ett historiskt perspektiv.

Måste alla skolor följa läroplanen?

Rege- ringen fastställer läroplaner som tillsammans med skollagen ska styra verksamheten i skolan. Alla verksamma i skolan är skyldiga att följa läropla- nerna. Dessutom utfärdar regeringen olika för- ordningar, exempelvis för de olika skolformerna.

Vad motsvarar Samhällskunskap 2?

För dig som läst äldre kurser gäller följande: Samhällskunskap A motsvarar Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + Samhällskunskap 1a2. Samhällskunskap B motsvarar Samhällskunskap 2.

Är Samhällskunskap 2 svårt?

Någon frågade om Samhällskunskap 2, och det är en relativt tung. Men också rolig kurs om man är intresserad av Samhällskunskap. Detta då Samhällskunskap 2 har väldigt ospecificerat centralt innehåll, nästan hela kursen är ”fördjupningar” viket gör att din lärare har väldigt fria händer att utforma innehållet i kursen.

Vilka 3 ämnen säger man att samhällskunskap består av?

Inga högskoleutbildningar kräver idag gymnasiestudier i samhällskunskap utöver kurs A eller kurs 1b eller 1a1 + 1a2, som ingår grundläggande behörighet. Vid universiteten är samhällskunskap oftast ett s.k. blockämne och består av delar av de akademiska disciplinerna statsvetenskap, nationalekonomi och sociologi.

Måste lärare följa läroplanen?

Detta för att säkerställa att hen har ett allsidigt underlag när det är dags att sätta betyg eller bedöma om en elevs kunskaper är godtagbara enligt kunskapskraven i årskurs 1 eller 3. Läraren behöver då läsa och tolka kunskapskraven i relation till syfte, centralt innehåll och den undervisning som bedrivits.

Måste man följa läroplanen?

Läroplaner. En läroplan är en förordning som utfärdas av regeringen och som ska följas. I läroplanerna beskrivs verksamheternas värdegrund och uppdrag samt mål och riktlinjer för arbetet.

Share this post