Trendig

Vad pratar de i Thailand?

Vad pratar de i Thailand?

Thailands befolkning är en av de mest homogena i Sydöstasien. De allra flesta invånarna talar thaispråk och bekänner sig till theravadabuddismen. Inom den thaitalande befolkningen finns dock regionala skillnader, och i landet ryms också flera etniska minoriteter.

Vad heter Thailand på Thai?

naː. t͡ɕàk tʰaj] ( lyssna)), tidigare känt som Siam (thai: สยาม, Sayam, [sa. jǎːm]), är ett land beläget i den centrala delen av den indokinesiska halvön (Bortre Indien), i Sydostasien. Landet består av 76 provinser och med en area på 513 120 km2, är Thailand världens 52:a största land.

Hur många dialekter finns det i Thailand?

Dialekter i Thailand I området runtom Bangkok och i centrala Thailand talas huvudsakligen standard-thai. Vid sidan av standard-thai finns det tre stora dialekter, som skiljer sig olika starkt från standardspråket.

Hur många språk pratar man i Thailand?

Thai är det officiella språket i Thailand och har rollen som gemensamt språk för landets befolkning som talar över 70 olika språk. Cirka 20 miljoner thailändare har språket som modersmål, och över tre fjärdedelar av befolkningen talar det antingen som sitt första- eller andraspråk.

Är Thailand ett bra land?

Thailand är idag världens största risexportör och exporterar även en hel del fisk, gummi, vete och socker. Landet drabbades hårt av den asiatiska ekonomiska krisen 1997, men efter att ha fått ett miljardlån av Internationella valutafonden kom ekonomin snabbt på fötter igen.

Hur många bokstäver har thailändska?

Thailändska – många konsonanter och ett komplext vokalsystem På thailändska finns det 20 konsonanter som skrivs med 43 olika skrivtecken, samt 16 vokaler som skrivs med 32 olika skrifttecken. Dessutom finns det fem tecken för tonmarkeringar och sju diakritiska tecken.

Hur ser thailändska bokstäver ut?

Det thailändska alfabetet har 44 konsonanttecken, och 21 vokaltecken (som kan kombineras samman till åtminstone 32 vokalformer) samt fyra tonmarkeringar. Det skrivs från vänster till höger. Konsonanterna är uppdelade i tre olika klasser: hög, medel och låg. Vilken klass den tillhör avgör vilken ton som ska användas.

Share this post