Rekommendationer

Kan man ta examen utan examensarbete?

Kan man ta examen utan examensarbete?

Hej Johanna, Nej, du behöver ha examensarbetet i din examen. Du kan kontakta din institution när du är redo att göra klart det. Lycka till! Hitta en utbildning!

Hur mycket måste man plugga på högskolan?

Att studera på högskolan är ganska annorlunda mot att plugga på gymnasiet. Om du läser en utbildning på helfart, så är det ungefär 40 timmar i veckan. Du har inte undervisning hela tiden, utan du läser en hel del på egen hand. Du har större frihet att lägga upp dina studier och planerar in det du ska göra.

Måste man läsa alla kurser för att ta examen?

Examen blir densamma oavsett om du når dit genom att läsa fristående kurser eller genom att följa ett program. Av examensbeviset kommer det faktiskt inte att framgå vilken av dessa vägar du valt för att nå din examen. Det finns dock vissa utbildningar som man inte kan läsa via fristående kurser.

Hur många timmar pluggar man på universitet?

En veckas heltidsstudier ger 1,5 högskolepoäng, men du kan även läsa på halvfart (deltid) och kvartsfart (deltid). För en utbildning på helfart är det tänkt att du ska lägga ca cirka 40 timmar i veckan på studier, som till exempel schemalagd undervisning, grupparbeten och egna studier.

Hur många år måste man läsa på universitet?

Längden på universitets- och högskoleutbildningar anges i högskolepoäng (hp). Om du pluggar på heltid under ett år (40 veckor) får du 60 högskolepoäng. En termins studier är alltså 30 högskolepoäng. En kandidatexamen får du efter tre års heltidsstudier, vilket ger dig 180 högskolepoäng.

Vad händer om man inte går ut gymnasiet?

Utan en gymnasieexamen krävs, i Sverige, att du läser upp dina betyg på komvux, går på folkhögskola eller liknande för att sedan kunna gå vidare till universitet eller högskola. Vad många inte vet är att du faktiskt kan börja studera på högskolenivå utan att läsa upp din examen. Det går att göra genom utlandsstudier.

Vad krävs för att få examen?

Yrkesprogram – gymnasieexamen För att få en gymnasieexamen från ett yrkesprogram skall du uppfylla dessa krav: Minst 2250 godkända gymnasiepoäng, från en utbildning som omfattar 2500 gymnasiepoäng. Godkända betyg i kurserna Svenska 1 eller Svenska som andraspråk (SAS*) 1. Godkänt betyg i Engelska 5.

Share this post