Frågor

Hur manga ar tar det att bli sjukskoterska?

Hur många år tar det att bli sjuksköterska?

Utbildningen till sjuksköterska är tre år lång på grundläggande nivå vid universitet/högskola. I utbildningen varvas teoretiska avsnitt med praktik. Efter godkänd examen kan du ansöka om legitimation från Socialstyrelsen.

Vad krävs det för att bli sjuksköterska?

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. Som legitimerad sjuksköterska ansvarar du för omvårdnad av människor med sjukdom eller ohälsa. Du leder planeringen av omvårdnadsinsatser i samråd med de patienter du möter.

Vilka kurser behöver man för att bli sjuksköterska?

För att gå Sjuksköterskeprogrammet krävs: Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2 (eller Biologi 1, Kemi 1 och Fysik 1), Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2.

Är undersköterska men vill bli sjuksköterska?

Det är något som regeringen har förstått och i september 2020 föreslog de att undersköterskor ska kunna ta en förkortad utbildning för att ta steget till sjuksköterska. Ett alternativ för undersköterskor som vill utveckla ny kompetens för att bli än mer attraktiva på arbetsmarknaden är att bli specialistundersköterska.

Hur svårt är det att utbilda sig till sjuksköterska?

Färre sökande och fler platser har gjort det lättare än på länge att få en plats på svenska sjuksköterskeutbildningar. Nu är det högskolorna och universitetens ansvar att hålla nivån på utbildningen, säger Viviana Lundberg, ordförande för Vårdförbundet student.

Vilka böcker behöver man till sjuksköterska?

Litteraturlista för OM4200 | Sjuksköterskeprogrammet T1: Introduktion till omvårdnad (15,0 hp)

  • Filosofi och omvårdnad | 1:a upplagan.
  • Omvårdnadens grunder – paket : (bok + digital produkt) | 2:a upplagan.
  • Vetenskaplig teori och metod : Från idé till examination inom omvårdnad (bok + digital produkt) | 2:a upplagan.

Share this post