Blogga

Vad vill du utveckla?

Vad vill du utveckla?

Sätt upp mål Det kanske känns självklart att du vill utvecklas, men så är inte fallet! Det är jättemånga som nöjer sig med sin roll och sin position i ett team medan andra vill klättra och ta sig vidare ju högre de kommer. Fundera över vad du vill uppnå och vad som skulle få dig att känna dig nöjd och stolt.

Hur presenterar man sig själv i ett brev?

Att berätta om sig själv För att komma igång kan det vara bra att skriva en lista på vad du vill få med i ditt brev och vad brevet ska förmedla. Välj några egenskaper du vill framhäva och några erfarenheter du vill berätta om.

Hur utvecklas formell kompetens?

Speciellt läggs fokus på hur den reella, faktiska, kompetens som utvecklas i olika sammanhang ges erkännande och värde på varierande sätt, och hur den reella kom- petensen även kan ”omvandlas” till formell kompetens genom sådana processer som ofta kallas för validering.

Hur får man yrkeskompetens utan att ha formell kompetens?

Icke- formell utbildning är organiserad utbildning vid sidan av det formella utbildningssystemet, exempelvis i arbetsmarknadsåtgärder, kompetensutveckling genom kurser och genom folkbildning samt organiserad utbildning i föreningslivet (Ungdomsstyrelsens 2000).

Vilka sidor hos dig behöver du utveckla?

Du kanske inte får en direkt fråga om dina starka och svaga sidor, men genom att skissa på ett svar på den här vanliga frågan kommer du också att kunna ge en både ärlig och intresseväckande beskrivning av vad du tillför och hur du vill fortsätta att växa framöver.

Hur får man en yrkeskompetens?

Hur kan vi då vrida fokus mot kompetensutveckling och stärka yrkeskompetensen?

  1. 1) Sätt fokus på sammanhanget mellan planläggning och utförande av de professionella uppgifterna.
  2. 2) Gör det viktigare att leverera utifrån behovet än att dokumentera.
  3. 3) Kontinuerlig dokumentation för bättre kommunikation.

Share this post