Rekommendationer

Vad betyder kandidatutbildning?

Vad betyder kandidatutbildning?

Kandidatexamen enligt 2007 års examensordning För att uppfylla kraven för en kandidatexamen ska du ha slutförda kurser om 180 högskolepoäng, varav minst 90 högskolepoäng med successiv fördjupning inom huvudområdet inklusive ett självständigt arbete (examensarbete) om minst 15 högskolepoäng.

Är Förskollärarexamen kandidat?

Den kan vara i form av en kandidatexamen i didaktik/förskoledidaktik, magister- eller masterexamen i didaktik och en kandidatexamen i något av dina ämnen. Det låter som viktig information att ha va? Exakt samma antal poäng, på exakt samma akademiska nivå kan alltså leda till helt olika examina.

Vad är ett kandidatexamen?

Kandidatexamen. Studier på grundnivå kan leda till en kandidatexamen. För att kunna ansöka om en kandidatexamen i Sverige så behöver du ha minst 180 högskolepoäng (hp) samt uppfylla kravet för hur många högskolepoäng du behöver i ditt huvudområde, alltså det ämne som du ansöker om examen i.

Hur långt är lärarprogrammet?

Ämneslärarprogrammet omfattar 240 högskolepoäng över 8 terminer. Utbildningen byggs upp av ämnes- och ämnesdidaktiska studier och studier inom pedagogiskt arbete, som bland annat innehåller verksamhetsförlagd utbildning (VFU) vid en högstadieskola.

Vad betyder en kandidat?

Ordet kandidat är en synonym till sökande och aspirant och kan bland annat beskrivas som ”person som ställer upp i ett val till en befattning”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kandidat samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är examen gymnasiet?

Genom att läsa gymnasiekurser har du möjlighet att få en gymnasieexamen. Om du läser på ett yrkesprogram får du efter avklarade studier en yrkesexamen och läser du på ett högskoleförberedade program får du en högskoleförberedande examen. Båda dessa examina kallas för ”gymnasieexamen”.

Vad är skillnaden mellan kandidat och magister?

Efter avslutade studier om sammanlagt 180 högskolepoäng kan man ta ut en kandidatexamen. Detta motsvara heltidsstudier på grundnivå under 3 års tid. Masterexamen uppnås efter avslutade kurser på avancerad nivå om sammanlagt 120 högskolepoäng, alltså 2 års heltidsstudier.

Share this post