Allmänning

Vilka kurser raknas som nationalekonomi?

Vilka kurser räknas som nationalekonomi?

Beteendeekonomi och experimentell ekonomi.

  • Utvecklingsekonomi.
  • Miljöekonomi.
  • Finansiell ekonomi.
  • Hälsoekonomi.
  • Industriell ekonomi.
  • Arbetsmarknadsekonomi.
  • Offentlig ekonomi.
  • Vad är Breddningsstudier?

    Breddningsstudier kan antingen tillgodoräknas som poäng inom ett ämne eller som poäng inom utbildningsområde (humaniora – Arts eller samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik – Science). Studieprestationen ska vara betygsatt av den utländska högskolan men översätts inte vid tillgodoräknandet.

    Kan jag läsa samma kurs två gånger?

    Allmänna krav och regler. Du ska inte läsa samma kurs två gånger, oavsett om kursen ges i Lund eller någon annanstans. Om du läser kurser inom samma område som du läst tidigare eller planerar att läsa förekommer ofta viss överlappning, precis som om du läser flera kurser inom samma ämne i Lund.

    Vad ingår i nationalekonomi?

    Nationalekonomer studerar de ekonomiska drivkrafterna i vårt samhälle och nyttan mellan olika variabler. Vanliga begrepp som studeras är bland annat inflation, arbetslöshet, priser, miljöutsläpp, rationalitet. Ämnet nationalekonomi har flera inriktningar och de två vanligaste är mikroekonomi och makroekonomi.

    Hur är det att plugga nationalekonomi?

    OM KURSERNA I NATIONALEKONOMI De flesta kurserna har liknande upplägg med några obligatoriska inlämningar samt en salstentamen. Det förekommer dock även kurser som inte har obligatoriska inlämningar, men som har uppgifter vid sidan av som man rekommenderas genomföra för att klara kursen.

    Vad innebär tillgodoräknande?

    Ett beslut om tillgodoräknande betyder att du inte behöver läsa utbildning som ger samma kunskaper som du redan har. Om du tycker att du redan har meriter som motsvarar den utbildning du har tänkt läsa vid Umeå universitet, kan det vara möjligt att få det tillgodoräknat.

    Vad är tillgodoräkna?

    Ordet tillgodoräkna är en synonym till inkludera och medföra och kan beskrivas som ”(oftast reflexivt, transitivt) till sin fördel, ta med något i en beräkning; (i formellt sammanhang) få det fastställt att en viss status föreligger, som är till personens fördel, t.

    Får man läsa en kurs två gånger universitet?

    Du kan få studiemedel för att läsa om en kurs på högskola som du inte klarat, men då måste du omregistrera dig på kursen. Du kan bara få studiemedel för de poäng du inte tidigare klarat av kursen.

    Share this post