Populära

Ar det mycket matte i kemi?

Är det mycket matte i kemi?

Kemin innehåller mycket mer matte än vad den gjorde på grundskolan (i alla fall enligt mig och en handfull andra), om du får matten under kontroll (stökiometri, främst) kommer det inte att vara så svårt. Försök plugga för förståelse (vilket Casio redan nämnt).

Kan man bli läkare Efter naturvetenskapligt basår?

Komplettera för behörighet kan du på komvux, på en folkhögskola eller på naturvetenskapligt basår på högskolenivå. Känner inte till några basår som skulle ge garantiplats på läkarprogrammet. Men du får gärna läsa på utbildningarnas egna webbplatser och även ta kontakt med studievägledare som jobbar på läkarprogrammen.

Kan man bli läkare utan matte 4?

1 Svar. Hejsan, Matte 4 krävs bland annat om du ska söka olika Civilingenjörsutbildningar på tekniska högskolor. Även längre vårdutbildningar kräver Matte 4 – som t. ex läkare, tandläkare, veterinär och apotekare – å andra sidan kräver just dessa utbildningar även mer biologi än du läser på Teknik.

Hur ska jag klara kemi 1?

För att det du läst/sett/hört om verkligen ska sätta sig, är det nödvändigt att öva sig på det och formulera det med egna ord. Därför ska du också göra så många övningsuppgifter som du kan och hinner. Du kan också öva dig med hjälp av mina gamla prov i Kemi 1.

Hur svår är kemi 2?

Intervjuresultatet visade att 94 procent av eleverna tyckte att Kemi 2 var svårt och ointressant. Kemikursen innehöll delar som de hade svårt att relatera till samt var svåra att koppla till sin vardag. Biologi 2 beskrevs som mer intressant då kursen bland annat var lättare att koppla till vardagen.

Kan man bli läkare om man går natur?

Hej, Behörigheten för Läkarprogrammet är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. Denna behörighet får man bara direkt av Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap. Du kan läsa in kurserna du saknar efter gymnasiet.

Får man betyg på naturvetenskapligt basår?

UHR.se. Betygen du får på basåret kan inte påverka din meritpoäng. Betygen du får efter basåret är inte desamma som vanliga gymnasiebetyg. Vill du ha gymnasiebetyg får du läsa upp eller läsa in dina betyg genom vuxenutbildningen/komvux i din hemkommun.

Måste man ha matte 4 för högskola?

Om man vill bli Mattelärare eller Civilingenjör – så måste man ha godkänt betyg i Matte 4. Till de flesta andra utbildningar är det lägre kurser i Matte som krävs: t. ex. till Högskoleingenjör och till Fastighetsmäklare är det Matte 3 som räcker.

Är matte 4 obligatoriskt i teknik?

på inriktningen Teknikvetenskap är Matematik 4 en obligatorisk kurs. Om man vet att man behöver läsa den kursen och är rädd att man kanske inte ska få läsa den som valbar kurs på andra inriktningar på TE, rekommenderar vi välja inriktning Teknikvetenskap.

Share this post